Krzyk Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Mam nadzieję, że komuś się przyda. Znajomość języka angielskiego wymagana! Be Creative! http://becreative3d.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elemeledutky Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 (edytowane) oooo! na to czekałem :) - dzięki Krzyk-u! więc szału na owoce ciąg dalszy :D Edit: Podoba mi się, że wszystko opisane i zobrazowane krok po kroku. Jedyne czego (jak dla mnie brakuje) to odrobinę bardziej szczegółowy opis robienia textur i całej postprodukcji, ale przyznaję, że może to być spowodowane moim niskim poziomem wiedzy na ten temat. Edytowane 23 Wrzesień 2012 przez elemeledutky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyk Napisano 25 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Masz racje. Ale zrobiłem tutek od strony 3dsmaxa i vray. Gdybym uwzglednił tutaj jeszcze photoshop to bylby to bardzo duży tutek.... na właściwie prostą i małą scenę :) To też pierwszy mój tutek hehe. Jak powstanie ciekawsza scena to zrobię tutek od A do Z :) Mam nadzieję, że mimo wszystko coś ten tutorial pomógł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 25 Wrzesień 2012 Share Napisano 25 Wrzesień 2012 (edytowane) A tak z ciekawości to po co GI przy takiej pracy? Tzn. nie do końca rozumiem po co do pustej przestrzeni używać Globalnej Iluminacji Edytowane 25 Wrzesień 2012 przez legomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elemeledutky Napisano 25 Wrzesień 2012 Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Ależ oczywiście, że pomógł.. nie próbowałem tego zrobić, bo chwilowo prócz przeziębienia, cierpię trochę na brak czasu, ale uważnie przestudiowałem i mam już pojęcie jak mniej więcej wygląda tworzenie takiej cytrynki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyk Napisano 28 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2012 @ legomir: Na samym dole udostępniłem Vray pass'y, w których widać także RawGI, albowiem był naprawdę wartościowy nawet w takim przypadku (do późniejszej post produkcji) :) @elemeledutky: No to załapałeś grunt. Great! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi