tiger250 Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Witam, potrzebuję dośc pilnie pomocy. Jest jakis sposób żeby włączyć w MAXie renderowanie kilku scen po kolei ? Chodzi mi o to aby po renderze powiedzmy oo1.max, otwierał się plik 002.max i tak po kolei. Jeżeli można coś takiego zmajstrować to prosiłbym o pomoc w tej kwestii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 może to pomoże :) http://docs.autodesk.com/3DSMAX/15/ENU/3ds-Max-Help/index.html?url=files/GUID-399F4E66-F01C-4C57-B719-CA4BABEA5D5F.htm,topicNumber=d30e451437 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiger250 Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 Dzięki Docent! Z batch rendera korzystam zawsze jak chce wyrenderować różne kamery z jednej sceny. Z tym renderingiem sieciowym i backburnerem jakoś sobie nie radzę... Ale dzięki, to jest chyba kierunek w którym muszę iść! Także będę kombinował jak to zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Temat filmiku niby inny, ale ładnie pokazuje jak ustawić backburnera. Zaznaczaj 'initially suspended', żeby moc sobie poustawiać pare scen, bez maksa renderującego w tle. http://area.autodesk.com/blogs/shawn/tip_rendering_really_large_images_for_print_with_3ds_max_and_backburner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiger250 Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 Dzięki za szybką pomoc! Już sobie po poście Docenta poradziłem jako tako, ale teraz Deshu tym filmikiem rozwiałeś wszystkie moje inne problemy :) Jeszcze raz dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Spoks, milego maksowania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi