Napisano 11 Sierpień 200420 l mam wielki problem z zainstalowaniem triala pod windows xp hpme... Program na moim dysku działał już kiedyś jako trial, ale dysk ten przeszedł od tego czasu juz kilka formatów, usuwanie i tworzenie partycji, więc małe jest prawdopodobieństwo, a chyba właściwie żadne, że znajduje gdzieś dane o swojej wcześniejszej obecności. Po uruchomieniu program wywala komunikat, że plik licencyjny został usunięty. nie mama pojęcia o co może chodzić. ps. program ściągałem wczoraj, jako nowo zarejestrowany użytkownik.
Napisano 11 Sierpień 200420 l Może jednak znajduje swoje poprzednie oblicze:P Słyszałem że do pewnego formatu potrzeba zrobić go chyba z 7-8 razy. Jednak moim zdaniem to nie chodzi o to że on znajduje swoje resztki na dysku. To bardzo mało prawdopodobne. Musi coś być z instalką. :(
Napisano 11 Sierpień 200420 l A nie wystarczy wyszukac pliki licencji jesli takowe istnieją (a na to wyglada) i jes po prostu wywalic? Potem przeskanowac rejestr dla pewnosci i szafa gra:]
Napisano 11 Sierpień 200420 l uninstal maxa i : regedit > find " discreet,cdilla,CDAC11BA.exe,autodesk,3dsmax wszystkie te klucze usunąc , przedtem nalezy wylaczyc CDAC11BA.exe z menadżera zadan i usunac taki sam plik z c:\Windows\system32\drivers\CDAC11BA.exe ;) mi pomagalo ...
Napisano 11 Sierpień 200420 l wpisz przy formatowaniu: c:format/u juz dawno nie formatowalem, dopisana literka "U" daje pewnosc, ze dysk zostanie gruntownie wyczyszczony. "normalny " format nie daje takiej mozliwosci. Przy starszych dyskach jest to jednak troche niebezpieczne. lub przeszukaj w ten sposob jak podaje Marcin. (menadzer zadan i inne uslugi)
Napisano 12 Sierpień 200420 l Przed formatem proponuje jeszcze : fdisk /MBR wyczyści ci MBRa , format tego nie zrobi Pozdrawiam SirYon
Napisano 12 Sierpień 200420 l A po jakiego czyścić mbr, żadne programy oprócz wirusów się do niego nie pchają