Napisano 11 Sierpień 200420 l mam to "cudo" i chcialem zobaczyc jak wogle to dziala ale jest problem z odpaleniem tego, instaluje sie poprawnie podlaczony jest do usb, niby wszystko dziala, ale jakos nie reaguje na piorko ani na mysz, baterie sa sprawne i niebardzo rozumiem o co chodzi, czy to wina mojego kompa , czy windowsa mam xp pro, sp1 zainstalowany, plyta jest na chipsecie nforce2, gdzie szukac problemu? u wlasciciela dziala ten tablet, to czemu u mnie niebardzo? ne wiem czy on moze poprawnie sterowniki ionstaluje bo widze tam standardowe stery na licencji ms, z 2001 r. troche poczytalem w arch. ale nic kontretnego nie znalazlem
Napisano 11 Sierpień 200420 l moj sie nie lubił, ale to był stary duo'pen podłączany do COMa :) Nie wiem jak nowsze.
Napisano 11 Sierpień 200420 l aha i to moze byc wina sterownikUF od USB sprawdz to ... lub wina innego podpietego uzadzenia USB ...
Napisano 11 Sierpień 200420 l Autor odpiolem wszystko co zwiazane z usb, mam sp1 zainstalowany, porty usb mam w wersji 1.1 oraz 2.0 podlaczam of coz do tych 1.1 ;) ehh nie wiem co robic, niby go widzi ael czemu wogle nie reaguje, glupie to wszystko ,chyba kupie wacoma
Napisano 11 Sierpień 200420 l z wacomem nie mam zadnych problemow:) Miałem na początku, ale (o ironio) były one spowodowane... tadadadam... dawnymi sterownikami od pentagrama:] Deinstalator wywalił 1 z 5 plikow drivera i musiałem recznie wywalac pozostałe 4:]
Napisano 11 Sierpień 200420 l Autor ehh, moze jednak uda sie tego pentagrama jakos odpalic, znajomy tez ma xpeka i u niego wszystko dziala ok, a u mnie nie.. ehh
Napisano 11 Sierpień 200420 l Ja mam XXL na Win XP Professional + SP1 i działa nieźle.. może stery Ci się źle zainstalowały?? Daj ctrl+alt+del włącz na procesy i sprawdź, czy masz uruchomiony proces TBLMOUSE.EXE btw diodka miga, czy cały zcas świeci?? ...a może wogóle nie świeci?? Ja mam na USB 2.0 - może to również ma jakieś znaczenie??
Napisano 11 Sierpień 200420 l a zrobiłeś tak, jak w instrukcji?? Najpierw instalacja sterowników,a potem podpinanie tabletu?? Jeśli nie to wyczyść system ze sterów i zrób tak, jak jest napisane :) Jakby i to nie pomogło to ze strony Multimedia Viion są do pobrania nowe wersję sterów, więc może to pomoże :)
Napisano 14 Sierpień 200420 l A pióro ani mysz zupełnie nie reagują? Jeśli u kumpla działa to może masz uszkodzone USB? Ja mam XP i działa bez zarzutów;] Pozdrawiam
Napisano 15 Sierpień 200420 l Autor hmm a jak masz bios ustawiony? i jakie urzadzenia masz zainstalowane? bo ja mam cos tam z HID,
Napisano 19 Sierpień 200420 l Hmm tak sie sklada ze ja tez ma to cudo:P Ja tak samo mialem problemy ze piorko nie dzialalo ani mysz albo ze nie moglem ustawic obszaru robozego ale po ponownym odinstalowaniu a pozniej zainstalowaniu sterownikow bylo lepiej. Mam windows xp a nawet najpierw podpiolem tablet a pozniej walnaem sterowniki i jest w miare ok. Mam takie pytanie. Czy jezeli trzymacie pioro od tabletu w jednym miejscu to czy kursor wam skacze nieznacznie ??? byc moze jest to spowodowane gowniana jakoscia pentagrama ale jestem ciekawy czy to tylko u mnie tak czy u innych tez. Nie sa ta duze przeskoki, takie lekkie drgania , a jednak mnie denerwuja:D
Napisano 20 Sierpień 200420 l a no to fajnie. Tzn nie fajnie bo mogloby nie skakac , ale juz myslalem ze to tylko u mnie tak sie dzieje. A i jeszcze jedna moj obserwacja dotyczaca pentagrama. Kursor brdziej drga gdy jest w gornych rogach obszaru roboczego;]