Gość kakaku Napisano 10 Listopad 2012 Share Napisano 10 Listopad 2012 Witam. Mam taki mały problem z exportowaną kamerą z AE do maxa. Używam skryptu AE3D_EXPORT i kiedy przerzucam kamerę do maxa to ścieżka działa poprawnie, ale jest odwrocona w dół, więc ją przekręcam o 90 stopni i wg mnie powinno byc ok. ale wtedy tylko pierwssza klatka jest poprawni a w drugiej kamera już powraca do poprzedniego poziomu czyli "patrzy" w dół... Czy wie ktoś jak to rozwiązać? Prosiłbym o pomoc:) z góry dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Naprawdę nikt nie wie gdzie zrobiłem błąd...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 ja moze wiem gdzie tkwi blad tak pi razy drzwi, ale nie wiem jak ci pomoc dokladnie. Wspolzedne AE sa troche glupie, i oś Y idzie odwrotnie z jakiegos powodu. Moze cos jest nie tak ze skryptem i zapomnia na to zwrocic uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wirnik Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Ja to tak rozwiazałem że przybindowałem kamere i target do dummiego i przekręciłem dumiego o 90 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 ok, dzięki chłopaki, spróbuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wirnik Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Pomyliłem sie przy ostaniej odpowiedzi bo pametam że miałem ten sam problem i w końcu udało misioę go rozwiązać, a jedna z metod jakie sprawdzałembyło bindowanie, ok więc u mnie zadziałało zgrupowanie kamery i przekręcenie grupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 tak już próbowałem... nie pomaga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 Nie wiem czy rozumiem twój problem ale może podepnij kamerę pod jakiś nowy nul w AE albo przekręć o 90° i wyczyść klucz tej osi jeżeli go nie potrzebujesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi