Napisano 10 Listopad 201212 l Witam. Mam taki mały problem z exportowaną kamerą z AE do maxa. Używam skryptu AE3D_EXPORT i kiedy przerzucam kamerę do maxa to ścieżka działa poprawnie, ale jest odwrocona w dół, więc ją przekręcam o 90 stopni i wg mnie powinno byc ok. ale wtedy tylko pierwssza klatka jest poprawni a w drugiej kamera już powraca do poprzedniego poziomu czyli "patrzy" w dół... Czy wie ktoś jak to rozwiązać? Prosiłbym o pomoc:) z góry dziękuje!
Napisano 13 Listopad 201212 l ja moze wiem gdzie tkwi blad tak pi razy drzwi, ale nie wiem jak ci pomoc dokladnie. Wspolzedne AE sa troche glupie, i oś Y idzie odwrotnie z jakiegos powodu. Moze cos jest nie tak ze skryptem i zapomnia na to zwrocic uwage.
Napisano 13 Listopad 201212 l Ja to tak rozwiazałem że przybindowałem kamere i target do dummiego i przekręciłem dumiego o 90 stopni.
Napisano 13 Listopad 201212 l Pomyliłem sie przy ostaniej odpowiedzi bo pametam że miałem ten sam problem i w końcu udało misioę go rozwiązać, a jedna z metod jakie sprawdzałembyło bindowanie, ok więc u mnie zadziałało zgrupowanie kamery i przekręcenie grupy.
Napisano 14 Listopad 201212 l Nie wiem czy rozumiem twój problem ale może podepnij kamerę pod jakiś nowy nul w AE albo przekręć o 90° i wyczyść klucz tej osi jeżeli go nie potrzebujesz .