Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Bawię się trochę w rayfire'erze i napotkałem pewien problem. Otóż gdy próbuję zaanimować obiekt(w moim przypadku talerz) tak żeby animacja kontynuowała się w konkretnym kierunku, oczywiście po uprzednim zaanimowaniu talerza i ustawieniu start animation na środek animacji talerz po prostu przestaje leciec w tym kierunku i spada nagle na dół tak jak pokazałem to na zamieszczonym filmiku. Jak sprawić by obiekt pruszał się dalej swoim torem i oczywiście dalej był interaktywny i mógł się zniszczyć?

Prosiłbym o wyjaśnienie problemu.

Z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

krzywe z graph editora powinny być linearnie ustawione aby prawidłowo obliczyć przyspieszenie w następnych klatkach. Inaczej animacja jest krzywą spline, która zakrzywia się tak, że prędkość nie stała i gwałtownie sie zmniejsza przy końcu.

Napisano
  • Autor

Zmieniłem krzywe ale efekt nie uległ większej zmianie. Ma może ktoś jeszcze jakieś pomysły?

A nawet zaczęły dziać się dziwne rzeczy z animacją(tj. zmienia kierunki w momencie gdy animacja się zaczyna itp)

Edytowane przez Arthur321

Napisano
  • Autor

Rozwiązałem problem który leżał w skali. Należało wejść w Unit Setup/System Unit Setup i zmienić wartość z milimetrów na np. metry.

- - - Połączono posty - - -

Rozwiązałem problem który leżał w skali. Należało wejść w Unit Setup/System Unit Setup i zmienić wartość z milimetrów na np. metry.