tomasztytus Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 Witam, to mój pierwszy post na forum. Przejrzałem je wydaje mi się dokładnie i nie znalazłem odpowiedzi na problem, który utrudnia mi pracę. Chodzi o poligony, które są niewidoczne od wewnętrznej strony. Wydaje mi się, że to błahostka, jednak brakuje mi wiedzy na temat max'a, jako początkujący użytkownik. Załączam zdjęcie dla wyjaśnienia problemu. Dziękuję i pozdrawiam. http://imageshack.us/photo/my-images/844/maxproblem.jpg/
Gość fishinthewater Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 W object properties masz zaznaczone BackfaceCull zapewne.
t0m3k Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 zaznacz obiekt/y kliknij prawym Object properties i odznacz Backface Cull
tomasztytus Napisano 19 Listopad 2012 Autor Napisano 19 Listopad 2012 Niestety. Próbowałem. Nie działa. Może coś w views albo preferences, chociaż tam nie dłubałem :(
legomir Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 W takim razie może backface culling jest wlączony dla całego viemporta
tomasztytus Napisano 19 Listopad 2012 Autor Napisano 19 Listopad 2012 Również nic z tego. Backface cull jest wyłączony zarówno dla viewport'a jak i obiektów.
Rekomendowane odpowiedzi