torm Napisano 21 Listopad 2012 Share Napisano 21 Listopad 2012 Witam, może ktoś z was spotkał się z takim problemem... przyszło mi przygotować banner we flashu dla google AdWords... problem w tym, że ma zliczać kliknięcia.. google podaje następujący kod: import flash.events.MouseEvent; import flash.net.URLRequest; // ...... someButton_or_displayObject_to_receive_mouseClick.addEventListener( MouseEvent.CLICK, function(event: MouseEvent) : void { flash.net.navigateToURL(new URLRequest( root.loaderInfo.parameters.clickTAG), "_blank"); } ); Problem w tym, że nie bardzo rozumiem, jak to ma działać... gdzie google będzie zliczał kliknięcia? i gdzie mam podać link docelowy? Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Listopad 2012 Share Napisano 21 Listopad 2012 nigdzie. po prostu dołączasz to, zmienna clickTAG jest zawarta w url i flash pobiera ją poprzez loaderInfo z dokumentu html. Druga sprawa, ze dom mediowy zwykle testuje rzeczy czy są prawidłowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 21 Listopad 2012 Autor Share Napisano 21 Listopad 2012 ok, ale czy w takim razie URL, muszę zdefiniować w kodzie html? czy robi to osoba, która uploaduje banner?... no i czy mogę to jakoś samemu przetestować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Listopad 2012 Share Napisano 21 Listopad 2012 niczego nie definiujesz, testować nie masz jak finalnie ale możesz sobie to zamknac w htmlu i przekazać zmienną clickTAG - baner powinien kierować na adres podany w clickTAG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi