CiasteczkowyPotwór Napisano 23 Listopad 2012 Share Napisano 23 Listopad 2012 (edytowane) Witam! Chciałem zrobić sobie animację filmu instruktażowego, ale niestety nie bardzo wiem jak zrobić odpowiedni materiał. Nie będę starł się wam wytłumaczyć o co mi dokładnie chodzi, tylko zamieszczę film, który to przedstawia: http://www.youtube.com/watch?v=CUGe0X0lK3g to o co mi chodzi zaczyna się od 3:43 Mam już tło, kamerę i modele, ale nie wiem jak zrobić materiał, żeby widoczne były tylko niektóre krawędzie. Jakieś pomysły? Korzystam jeszcze z 3ds max 2010. P.S.: Jeżeli temat się już pojawił, to proszę o link, bo nie bardzo umiem ten problem jasno określić, a co za tym idzie znaleźć jakieś rozwiązanie na forum czy w googlach. Edytowane 14 Grudzień 2012 przez CiasteczkowyPotwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 24 Listopad 2012 Share Napisano 24 Listopad 2012 Cześć! No ja myślę, że najłatwiej byłoby się toonem pojawić. Render z materiałem toona a dalej to się już w postpro bawić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiasteczkowyPotwór Napisano 28 Listopad 2012 Autor Share Napisano 28 Listopad 2012 No niby można, ale na tej animacji całość jest przeźroczysta - tylko krawędzie są widoczne a tego toonem chyba nie da się zrobić, a przynajmniej ja nie wiem jak ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiasteczkowyPotwór Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2012 Widzę, że nie ma więcej propozycji, ale udało mi się samemu znaleźć rozwiązanie, które w pełni mi odpowiada - MentalRay contur Shader - więcej info znajdziecie w instrukcji do 3ds Maxa: http://docs.autodesk.com/3DSMAX/15/ENU/3ds-Max-Help/index.html?url=files/GUID-797FBC38-E08E-41DF-9D02-5C455B7C76E1.htm,topicNumber=d30e429918 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi