Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, na początku chciałbym powiedzieć, iż jestem początkujący, wiec proszę o wyrozumiałość :).

Problem jaki widać na załączonym linku jest nastepujący:

Na złączach ciągle mi coś miga. Podcza zmiany refrakcji materiału widać to najbardziej. Nie mam kompletnie pojecia jak to naprawić ;/. Światło się jakoś tam dziwnie załamuje, miga i ogólnie jakiś taki szum powstaje. Próbowałem także z global ilumination coś tam poprzestawiać, ale nic to nie dało, ten cholerny noise ciagle tam jest eh...

Czy ktoś może wiedzieć czym może być to spowodobane?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na jakości HD lepiej widać problem.

Napisano

Musisz zaznaczyć aby Irradience Mapę Łączył z kilku klatek. W ustawieniach to było chyba Multiframe Incremental, ale nie pamiętam gdzie dalej się grzebało żeby to odpowiednio ustawić. Wieczorem jak będę miał chwile postaram się odszukać artykuły w których o tym czytałem.

Napisano

Nie jest to o czym myślałem, ale to tez na pewno powinno rozwiązać problem. To o czym czytałem to chyba jednak było o jedynie statycznych obiektach w animacji.

Napisano

Nie czytałem co tam dawali wyżej za linki, ale licz irr mapę z opcją Multiframe Inc, to raz. Dwa to zaznacz w ustawieniach irr jak i LC "Use camera path". Od ruchu kamery również tworzy się flickering, a zaznaczenie tych opcji na pewno pomoże.

Sz.