Napisano 29 Listopad 201212 l The Foundry wydało nową wersję swojego sztandarowego produktu do compositingu jakim jest NUKE. Dostępna jest 15-dniowa wersja trial. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2694
Napisano 30 Listopad 201212 l Kocham ten program:) CO prawda z nowych ficzersów, to raczej żadnego używać nie będę, ale najs.
Napisano 30 Listopad 201212 l mysle ze wsparcie gpu dla nodow bedziesz uzywal, a to najwiekszy plus tego wydania :) edit: kapibary sa wniebowziete ! ;);) Edytowane 30 Listopad 201212 l przez ttaaddeekk
Napisano 30 Listopad 201212 l ttaaddeekk napisał: mysle ze wsparcie gpu dla nodow bedziesz uzywal, a to najwiekszy plus tego wydania :) Ups, myślałem ze to filmik który oglądałem ze 2 miesiące temu, gdy robili sneak peak. Wtedy o gpu nie mówili:) W takim razie, ciesze się jeszcze bardziej. Ty i twoje kapibary pewnie jeszcze bardziej;)
Napisano 1 Grudzień 201212 l A do czego go najczesciej wykorzystujecie w jakich sytuacjach? oraz co ma w sobie takiego ze jest ponad konkurencją? :)
Napisano 2 Grudzień 201212 l Nuke rozwiązał moje problemy z postprodukcją - zmieniam tylko materiał wejściowy (beauty i render elementsy), i całe postpro które zrobiłem na poprzednim renderze jest sprawą kliknięcia jednego 'reload'. Świetnie się to sprawdza gdy lubisz na renderach testowych sprawdzać czy w postpro jesteś w stanie osiągnąć to co chcesz, czy masz jeszcze dalej dłubać w 3d. Po prostu niedestrukcyjny workflow i doskonałe wykorzystanie 32 bitów, no i przy okazji fantastyczna szybkość działania. Czyli rozwiązuje 3 podstawowe problemy Photoshopa.
Napisano 3 Grudzień 201212 l Kto raz usiądzie do Nuke nie będzie chciał nic więcej! Nuke przyśpiesza pracę przy skomplikowanych ujęciach i jest to soft do VFX gdzie masz 1000 pasów z 3D/ robisz wymagający mattepainting/ dłubiesz w nagranym materiale... zalet nuke ma tysiące ale nie jest softem "kreacyjnym" motion designu nie zrobisz. nawet z prostym "montażem" są problemy bo nie ma timelinu w afterowym tego słowa znaczeniu. Do filmów i wymagających vfx reklam idealny.