Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 5,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kocham ten program:)

CO prawda z nowych ficzersów, to raczej żadnego używać nie będę, ale najs.

Napisano

mysle ze wsparcie gpu dla nodow bedziesz uzywal, a to najwiekszy plus tego wydania :)

edit:

kapibary sa wniebowziete ! ;);)

Edytowane przez ttaaddeekk

Napisano
mysle ze wsparcie gpu dla nodow bedziesz uzywal, a to najwiekszy plus tego wydania :)

Ups, myślałem ze to filmik który oglądałem ze 2 miesiące temu, gdy robili sneak peak. Wtedy o gpu nie mówili:)

W takim razie, ciesze się jeszcze bardziej. Ty i twoje kapibary pewnie jeszcze bardziej;)

Napisano

Nuke rozwiązał moje problemy z postprodukcją - zmieniam tylko materiał wejściowy (beauty i render elementsy), i całe postpro które zrobiłem na poprzednim renderze jest sprawą kliknięcia jednego 'reload'. Świetnie się to sprawdza gdy lubisz na renderach testowych sprawdzać czy w postpro jesteś w stanie osiągnąć to co chcesz, czy masz jeszcze dalej dłubać w 3d.

Po prostu niedestrukcyjny workflow i doskonałe wykorzystanie 32 bitów, no i przy okazji fantastyczna szybkość działania. Czyli rozwiązuje 3 podstawowe problemy Photoshopa.

Napisano

Kto raz usiądzie do Nuke nie będzie chciał nic więcej!

Nuke przyśpiesza pracę przy skomplikowanych ujęciach i jest to soft do VFX gdzie masz 1000 pasów z 3D/ robisz wymagający mattepainting/ dłubiesz w nagranym materiale... zalet nuke ma tysiące ale nie jest softem "kreacyjnym" motion designu nie zrobisz. nawet z prostym "montażem" są problemy bo nie ma timelinu w afterowym tego słowa znaczeniu. Do filmów i wymagających vfx reklam idealny.