Sroka8888 Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 Witam, Przedstawiam ostatni projekt jaki wykonałem w celu doskonalenia swoich umiejętności. Seaside House Soft: 3ds max, Vray, Looks, Photoshop. Dzięki za wszelkie komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 osz...przesoczyście :) +++ jak miał bym się jeszcze czegoś czepić to przydało by się pokazać detal deskowania elewacyjnego na narożnikach...zbyt łagodnie przechodzi:) no i troszkę ztailowane deski. Wizki świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 bardzo fajne wizki, mogłeś się trochę bardziej pobawić postpro w niektórych, ale i tak wygląda to świetnie :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Troszkę razi ostra krawędź na pierwszym, ciut za mocny bumb na parkiecie i krople na pionowej szybie (chyba jest ich za dużo). Poza tym? REWELACJA :) Mokre dechy jak ze zdjęcia - wow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 (edytowane) Lounge Chair niestety nieudany. Naprawdę jest wręcz nadmuchany. Przyjdź na naszą wystawę na ASP w Krakowie. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=86476 Będziesz mógł go sobie dokładnie obejrzeć i jeszcze parę innych krzeseł z Vitry. Edytowane 4 Grudzień 2012 przez Dynamico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Dynamico ale zdajesz sobie sprawę że odmian tego krzesła jest kilkadziesiąt ? ważne że przypomina oryginał :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Masz na myśli odmany produkowane przez chińczyków i opatrzone naklejką inspirowane projektem... Przykro mi ale ten model krzesła "odmienia się" wyłącznie przez kolor skóry, drewna i wykończenie stelaża. http://www.vitra.com/en-pl/home/products/lounge-chair-ottoman/overview/ A mokre deski na tarasie rzeczywiście dopracowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 o tym mówię, dla mnie ten model 3d wygląda jak kopia wersji stylizowanej na eamesa LC, i jako takiego go oceniam (model) :) tak czy inaczej, dla mnie wygląda to przekonująco, i nie specjalnie razi to w oczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 4 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2012 biszkopte: Dzięki. Następnym razem wezmę sobie pod uwagę twoją radę. indian: Dzięki. Co masz dokładnie na myśli mówiąc "bardziej pobawić postpro w niektórych". wujek_kane: Dzięki. Mokre deski nie były wcale takie trudne do zrobienia aż sam się zdziwiłem że to takie proste trochę się to liczy ale nie jest to takie trudne do osiągnięcia. Dynamico: O wielkie dzięki za informację o tej wystawie jeszcze w Krakowie no no postaram się wpaść... Szczerzę to jak przeglądałem internet w poszukiwaniu tego krzesła to wyskoczyło mi tyle różnych wersji że zgłupiałem XD. Teraz przynajmniej będę wiedział która wersja jest oryginalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 pobawić się w postpro, dodać kontrastu, lekko zmienić barwy, dać jakieś poświaty, pyłki czy coś i tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlipek Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Fajne. Te mokre deski świetnie wyglądają. Ogólnie wszystkie wizki są fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 6 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2012 indian: Akurat w tej scenie było sporo zabawy z postpro... Tak to wyglądało prosto po rendrowaniu: szlipek: Dzięki a co do desek to postanowiłem pokazać materiał ot tak na mikołajki... Może się komuś przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Grudzień 2012 Share Napisano 6 Grudzień 2012 dlatego napisałem trochę bardziej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi