Sroka8888 Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 Witam, Przedstawiam ostatni projekt jaki wykonałem w celu doskonalenia swoich umiejętności. Seaside House Soft: 3ds max, Vray, Looks, Photoshop. Dzięki za wszelkie komentarze.
biszkopte Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 osz...przesoczyście :) +++ jak miał bym się jeszcze czegoś czepić to przydało by się pokazać detal deskowania elewacyjnego na narożnikach...zbyt łagodnie przechodzi:) no i troszkę ztailowane deski. Wizki świetne.
indian Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 bardzo fajne wizki, mogłeś się trochę bardziej pobawić postpro w niektórych, ale i tak wygląda to świetnie :) salut.
wujek_kane Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 Troszkę razi ostra krawędź na pierwszym, ciut za mocny bumb na parkiecie i krople na pionowej szybie (chyba jest ich za dużo). Poza tym? REWELACJA :) Mokre dechy jak ze zdjęcia - wow!
Dynamico Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 (edytowane) Lounge Chair niestety nieudany. Naprawdę jest wręcz nadmuchany. Przyjdź na naszą wystawę na ASP w Krakowie. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=86476 Będziesz mógł go sobie dokładnie obejrzeć i jeszcze parę innych krzeseł z Vitry. Edytowane 4 Grudzień 2012 przez Dynamico
indian Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 Dynamico ale zdajesz sobie sprawę że odmian tego krzesła jest kilkadziesiąt ? ważne że przypomina oryginał :) salut.
Dynamico Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 Masz na myśli odmany produkowane przez chińczyków i opatrzone naklejką inspirowane projektem... Przykro mi ale ten model krzesła "odmienia się" wyłącznie przez kolor skóry, drewna i wykończenie stelaża. http://www.vitra.com/en-pl/home/products/lounge-chair-ottoman/overview/ A mokre deski na tarasie rzeczywiście dopracowane.
indian Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 o tym mówię, dla mnie ten model 3d wygląda jak kopia wersji stylizowanej na eamesa LC, i jako takiego go oceniam (model) :) tak czy inaczej, dla mnie wygląda to przekonująco, i nie specjalnie razi to w oczy...
Sroka8888 Napisano 4 Grudzień 2012 Autor Napisano 4 Grudzień 2012 biszkopte: Dzięki. Następnym razem wezmę sobie pod uwagę twoją radę. indian: Dzięki. Co masz dokładnie na myśli mówiąc "bardziej pobawić postpro w niektórych". wujek_kane: Dzięki. Mokre deski nie były wcale takie trudne do zrobienia aż sam się zdziwiłem że to takie proste trochę się to liczy ale nie jest to takie trudne do osiągnięcia. Dynamico: O wielkie dzięki za informację o tej wystawie jeszcze w Krakowie no no postaram się wpaść... Szczerzę to jak przeglądałem internet w poszukiwaniu tego krzesła to wyskoczyło mi tyle różnych wersji że zgłupiałem XD. Teraz przynajmniej będę wiedział która wersja jest oryginalna.
indian Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 pobawić się w postpro, dodać kontrastu, lekko zmienić barwy, dać jakieś poświaty, pyłki czy coś i tak dalej :)
szlipek Napisano 5 Grudzień 2012 Napisano 5 Grudzień 2012 Fajne. Te mokre deski świetnie wyglądają. Ogólnie wszystkie wizki są fajne.
Sroka8888 Napisano 6 Grudzień 2012 Autor Napisano 6 Grudzień 2012 indian: Akurat w tej scenie było sporo zabawy z postpro... Tak to wyglądało prosto po rendrowaniu: szlipek: Dzięki a co do desek to postanowiłem pokazać materiał ot tak na mikołajki... Może się komuś przyda.
Rekomendowane odpowiedzi