Napisano 2 Grudzień 201212 l Witam, jestem już na tym forum od jakiegoś czasu i często przyglądam się innym pracom użytkowników. Nigdy nie miałem jednak odwagi pokazać czegoś swojego, no ale nadszedł ten czas... Mój pierwszy render wnętrza pokoju, zrobiony na studia na jeden z przedmiotów, czasu było mało, wnętrza nigdy nie robiłem. Robione na podstawie referencji jakiejś tam (choć nie toczka w toczkę). Niektóre błędy sam widzę, i jeszcze długa droga przede mną, no ale od czegoś trzeba zacząć. Całość robiona w 3ds Maxie, renderowane Mental Rayem, no i lekkie post pro w Photoshopie.
Napisano 2 Grudzień 201212 l Jest potencjał, co prawda jeszcze wymaga to dopracowania i pewnym poprawek ale na początkową prace to całkiem sympatycznie się to prezentuje. Na pewno do poprawki jest ustawienia kamery zaprzyjaźnij się z modyfikatorem camera correction, dwa popracuj nad jakością materiałów szczególnie na meblach i roślinkach. Co do ujęcia pierwszego to za oknami pod schodami tez dobrze aby był jakiś obrazek.W nocnym ujęciu wygląda że światła punktowe robiłeś w postprodukcji, mogłeś zastosować tam światła fotometryczne z plikami ies do nich było by bardziej naturalnie. Ujecie z DOFem nie przemawiaj do mnie ale to tylko imo