lukasjogabonito Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Witam. Chciałbym wyjaśnić pewną kwestię. Zawsze ciężko mi się ustawiało(właściwie przestawiało) kamery, gdyż zmiana położenia kamery względem jej targetu skutkuje efektem "walenia ścian". Zawsze więc ustawiałem kamery w widoku TOP. Ostatnio w pracy odkryłem przypadkiem, że po wciśnięciu SPACJI widok blokuje się w pionie. Czyli można się przechadzać swobodnie po mieszkaniu kamerą w trybie "Walk through". Chciałbym się dowiedzieć co to za funkcja bliżej, gdyż u mnie w domu to nie działa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 prawy panel > Hierarchy > Link info i zaznacz w Locks Move "Y" do Walkthrough mozesz tez zablokowac Rotate X i Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2012 Nic się nie dzieje po mimo zaznaczania w tym panelu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 23 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2013 Odświeżam... jak jestem w widoku kamry i chodzę po projekcie w trybie Walkthrough jak zablokować ruchy w pionie??? Po zaznaczeniu w tym trybie locks rotate nic się nie dzieje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 28 Sierpień 2013 Share Napisano 28 Sierpień 2013 1. zaznacz kamere 2. upewnij sie ze jest to FreeCamera (nie ma target'a) 3. zrob to co napisalem w poscie wyzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 28 Sierpień 2013 Share Napisano 28 Sierpień 2013 Musisz mieć włączony keyboard shortcuts overide aby blokować spacją ruch w walktrough. Tak samo tylko przy właczonym keyboard shortcuts overide możesz zmieniać szybkość spaceru klawiszami [ i ]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 29 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2013 1. zaznacz kamere 2. upewnij sie ze jest to FreeCamera (nie ma target'a) 3. zrob to co napisalem w poscie wyzej Używam kamery vray-owskiej może stąd te kłopoty. Stormwind: o to chodziło!!! Wiszę Ci piwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi