Napisano 5 Grudzień 201212 l Witam. Chciałbym wyjaśnić pewną kwestię. Zawsze ciężko mi się ustawiało(właściwie przestawiało) kamery, gdyż zmiana położenia kamery względem jej targetu skutkuje efektem "walenia ścian". Zawsze więc ustawiałem kamery w widoku TOP. Ostatnio w pracy odkryłem przypadkiem, że po wciśnięciu SPACJI widok blokuje się w pionie. Czyli można się przechadzać swobodnie po mieszkaniu kamerą w trybie "Walk through". Chciałbym się dowiedzieć co to za funkcja bliżej, gdyż u mnie w domu to nie działa ;/
Napisano 5 Grudzień 201212 l prawy panel > Hierarchy > Link info i zaznacz w Locks Move "Y" do Walkthrough mozesz tez zablokowac Rotate X i Z
Napisano 23 Sierpień 201311 l Autor Odświeżam... jak jestem w widoku kamry i chodzę po projekcie w trybie Walkthrough jak zablokować ruchy w pionie??? Po zaznaczeniu w tym trybie locks rotate nic się nie dzieje....
Napisano 28 Sierpień 201311 l 1. zaznacz kamere 2. upewnij sie ze jest to FreeCamera (nie ma target'a) 3. zrob to co napisalem w poscie wyzej
Napisano 28 Sierpień 201311 l Musisz mieć włączony keyboard shortcuts overide aby blokować spacją ruch w walktrough. Tak samo tylko przy właczonym keyboard shortcuts overide możesz zmieniać szybkość spaceru klawiszami [ i ].
Napisano 29 Sierpień 201311 l Autor 1. zaznacz kamere 2. upewnij sie ze jest to FreeCamera (nie ma target'a) 3. zrob to co napisalem w poscie wyzej Używam kamery vray-owskiej może stąd te kłopoty. Stormwind: o to chodziło!!! Wiszę Ci piwo!