g0me2z Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Witam. Chciałem sie z wami podzielić moimi renderami i posłuchać konstruktywnej krytyki na ich temat :)
Biolo_idiota Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Co to za tekstura na ścianach? Momentami wygląda całkiem sympatycznie, Ogólnie z mojej strony mogę powiedzieć że Twoje ujęcia są raczej kiepskie, mało detalu a scena jest niedoświetlona. Bobaw się odrobinę z ustawieniami kamery i color mapingu
voyas Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 pusto tu. i chyba nie wynika to z zamiaru a raczej z braku pomysłu. Wydaje mi się ze zanim zaczniesz męczyć ustawienia rendera światła i materiałów to pomyślałbym o uatrakcyjnieniu wnętrza bo obecnie wygląda jakby właścicielom brakło funduszy na dokończenie wiec wstawili coś aby można było jakoś funkcjonować. Puste ściany, pusta podłoga, żadnych mebli typu szafki, brak stołu albo chociaż jakiś bufet, krzesła jakieś może, nawet nie ma gdzie kurtałki odwiesić jak się wchodzi do mieszkania...O duperelach typu kwiatek, książka, bibelot to nawet teraz nie będę pisał bo nawet nie ma gdzie tego umieścić...także najpierw zaprojektuj wnętrze. A no i nie kumam tych portali wokół okien. Po co to? Pozdrawiam
shadowsexpe Napisano 14 Grudzień 2012 Napisano 14 Grudzień 2012 Kamera jest do poprawki spróbuj najpierw ja ustawić na wysokosci oczu człowieka stojącego, mocno deformujesz kamera wnętrze zamiast kombinować z obiektywem i zoomem przez co dostajesz zniekształcania zaznajom się z opcja clipping. Warto także skorzystać z modyfikatora camera correction lub z przycisku w kamerze vray guess vert. Podłoga od nowa sobie zaprojektuj robiąc fale na podłodze zrób tak aby nie było jakiś dziwnych szczątkowych kawałków płytki jak to byłby projekt do wykonania to wykonawca by ci bardzo podziękował ;) Ogólnie jeśli łączysz dwa rodzaje podług powinieneś nawet na wizualizacji zastosować któryś z rodzajów łączenia takich podług może to być rowek 2-3 mm pomiędzy jak także spoiny elastyczne lub wszelkiego rodzaju listwy podłogowe: metalowe, drewniane czy korkowe. Materiał podłogi drewnianej masz koszmarny,popraw mapowanie samej podłogi, w istniejącym materiale masz za mocny reflekt i bump, jeśli chcesz mieć deskę na podłodze to warto skorzystać z darmowego floor generatora
Rekomendowane odpowiedzi