jacekszy0 Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Mam pytanie bo jeszcze przed zmianami na istocku pewnie każdy korzystał z tego dodatku do firefoxa, które pozwalało powiększyć zdjęcie a potem jak już szablon/grafika etc. się podobaly to normalne, że się kupowało zdjęcie. Teraz ten plugin nie działa. Czy są jakieś podobne do innych serwisów? Jak w ogóle udało się wam rozwiązać ten problem? Bo bądź co bądź mogę sobie sciągnąć ten mini podgląd ale jak zdjęcie będzie tłem czy jakieś większe to jak to powiększe to wiadomo jak to będzie wyglądać...
torm Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 zawsze możesz powiększyć... i posklejać z kilku widoków
jacekszy0 Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Napisano 13 Grudzień 2012 No jest to pewne rozwiązanie acz mocno uciążliwe :) myślałem, że coś może ktoś napisał/zrobił. Na fotolia.pl widziałem dzisiaj, że da się poprzez zwykłe zapytanie URL odpowiednio spreparowane odczytywać konkretny fragment z konkretnym powiększeniem ale napisane app. to kilka dłuższych wieczorów by zajęło których niestety nie mam teraz :(
jacekszy0 Napisano 22 Grudzień 2012 Autor Napisano 22 Grudzień 2012 Ej albo nikt nie chciał powiedzieć albo nikt nie używa powiększonych zdjęć z istock przed zakupem :P ale bardzo prosto pobrać powiększone zdjęcie (chyba, że wszyscy to znali już) Jak kogoś zainteresuje to sprawa jest mega prosta: 1.logujemy się na istock 2.Znajdujemy zdjęcie 3.Powiększamy w tym małym okienku podglądu maxymalnie 4.Odpalamy opcję "Zbadaj element" (chyba dostępne już w każdej przeglądarce: Opera, FF, Chrome) 5.Szukamy taga z dodanym id="s3img" czyli kodu: 6.Naciskamy link podany w znaczniku img i mamy duże zdjęcie :D A ja dzisiaj ręcznie je sklejałem :( eh
Gość MonsterDream Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 Jest jedno ciekawe rozszerzenie do Chroma
jacekszy0 Napisano 24 Grudzień 2012 Autor Napisano 24 Grudzień 2012 Może warto byłoby podzielić się jego nazwą od razu? Bo takto to nie wiele mi pomogłeś.
Gość MonsterDream Napisano 26 Grudzień 2012 Napisano 26 Grudzień 2012 iStock zoom, jest normalnie do pobranie w rozszerzeniach Chroma
jacekszy0 Napisano 27 Grudzień 2012 Autor Napisano 27 Grudzień 2012 (edytowane) Ale działa normalnie po tych zmianach? Bo ja mam tego pod firefoxem pobranego i teraz od tych ostatnich zmian wysypuje mi błędy i nie pobiera. Edit: sprawdziłem, faktycznie ten pod chrome działa normalnie:) Edytowane 27 Grudzień 2012 przez jacekszy0
Rekomendowane odpowiedzi