Napisano 16 Grudzień 201212 l Mam problem z wyświetlaniem bitmapy w postaci podkładu mapowego we viewporcie, bo program strasznie redukuje mi rozdzielczość tego jpga (ustawiam go jako materiał nadany płaszczyźnie). Pytanie jest następujące, czy można ustawić jakość wyświetlanej w oknie modelowania tekstury (potrzebuję odrysować z podkładu dokładne kontury, które nikną przy redukcji rozdzielczości)?. Chyba, że w inny sposób ustawić podkład? Z góry dzięki
Napisano 16 Grudzień 201212 l Wejdź w Customize->preferences->viewports i tam klik na Configure Driver... Nie pamiętam szczerze mówiąc dokładnie jak to tam wygląda, a w tym momencie nie mogę sprawdzić - ale będą w dwóch miejscach guziczki z liczbami będącymi którąś tam potęgą "2" - czyli jakieś 256, 512, 1024. Ustaw tam jedno i drugie na maxa, dodatkowo zaznacz ptaszkiem "Match bitmap size as closely as possible" i powinno wszystko ładnie grać.
Napisano 16 Grudzień 201212 l Autor No! Nareszcie wygląda po ludzku! :) Dokładnie o to chodziło, dzięki :)