Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wacom wacom

edit: ja kiedys dostalem taki tablet na urodziny i tak zostalem grafikiem :]

Napisano

wacom wacom

Ja kiedys dostalem na probe tablet pentagrama, i tak przekonalem sie ze tablety nie nadaja sie kompletnie do niczego. Dopuki nie kupilem sobie wacoma ;)

Napisano
  • Autor

więc wacom mam jeszcze pytanie proporcje ekranu 16:9 czy będzie dobrze z tym tabletem współpracowało

dokładnie taki monitor

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/lg-flatron-dm2752d-pz-test.html

Przekątna ekranu 27"

Rozdzielczość 1920x1080 px

Proporcje ekranu 16:9

Czas reakcji 5 ms (GTG)

Rodzaj matrycy IPS-3D

Powłoka ekranu polaryzacyjna, błyszcząca

Podświetlenie LED (krawędziowe)

Jasność i kontrast 250 cd/m2, 5.000.000:1 (dynamiczny)

Kąty widzenia

poziom/pion 178/178

Edytowane przez menacha

Napisano

jesli monitor jest w takich lub podobnych proporcjach to lepiej byc nie moze :)

@ mirach pamietam kiedys byl zachwyt nad pentagramem co mial przypominac wacoma, ale szybko sie ten zachwyt skonczyl :)

Napisano
  • Autor

wpadły mi jeszcze inne modele wacom

czy warto dopłacić ( będzie to pierwszy tablet) czy różnica w pracy jest odczuwalna

Wacom Bamboo Pen & Touch Fun Medium - tablet piórkowy 800 zł

http://comprix-pclweb.systemb2b.com/tablety-graficzne/wacom-bamboo-pen-touch-fun-medium-tablet-pi%C3%B3rkowy/p-c0654043

WACOM Intuos 3 Tablet Graficzny A5 urywany cena 700- 800 zl

Napisano

@ptaszek był był... wielu ludzi na tym wtopiło. Kilka osób pytało o tablety, nie wierzyli że pentagram może być gorszy i później narzekali że po zakupie że jednak jest duża różnica. Pamiętne wątki na forum Wacom vs. reszta świata. :)

menacha jeżeli planujesz przyszłość z grafiką to tablet jest narzędziem który jest na długie lata. Stawiał bym zdecydowanie na Intuos 3 A5.

Napisano

Floo dobrze gada. Intuos jest juz w pelni profesjonalny, jesli jednak nie ma pewnosci czy obdarowywana osoba zapala miloscia do grafiki to bamboo na pierwszy rok czy dwa wystarczy. Powiedz prosze jeszcze z jakim monitorem (monitorami) bedzie uzywany ow tablet. Bo jesli ktos ma duzy monitor badz dwa to trzeba wziac cos wiekszego.

Napisano
  • Autor
Floo dobrze gada. Intuos jest juz w pelni profesjonalny, jesli jednak nie ma pewnosci czy obdarowywana osoba zapala miloscia do grafiki to bamboo na pierwszy rok czy dwa wystarczy. Powiedz prosze jeszcze z jakim monitorem (monitorami) bedzie uzywany ow tablet. Bo jesli ktos ma duzy monitor badz dwa to trzeba wziac cos wiekszego.

jak jest z awaryjnością tych modeli na allegro tylko używane są 600 - 700 to dobra cena

dokładnie taki monitor

http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...d-pz-test.html

Przekątna ekranu 27"

Rozdzielczość 1920x1080 px

Proporcje ekranu 16:9

Czas reakcji 5 ms (GTG)

Rodzaj matrycy IPS-3D

Powłoka ekranu polaryzacyjna, błyszcząca

Podświetlenie LED (krawędziowe)

Jasność i kontrast 250 cd/m2, 5.000.000:1 (dynamiczny)

Kąty widzenia

poziom/pion 178/178

Edytowane przez menacha

Napisano

Ja tam nie wiem czy Intious jest w pelni profesjonalny, ale sam mam takiego Intious 3 w wersji A5 - jedno co moge dodac ze to jeszcze byly czasy kiedy Wacomy byly w wersji Wide (pod monitory 16:10/ 16:9) i w wersji normalnej (pod monitory 4:3), wiec warto sprawdzic jaka to wersja zeby ci sie proporcje na monitorze zgadzaly.

Co do duzych tabletow, to nie warto sie w taki pakowac na samym poczatku, wiekszosc ludzi i tak bazgra na malym kawalku powieszchni :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Tablet WACOM BAMBOO3 Pen & Touch CTH-470K-RUP

Powierzchnia robocza tabletu imitująca papier, o formacie obrazu 16:10

w monitorze 16:9 więc lipa tak

a Intious 3 w wersji A5 nie mogę znaleźć dnach

Napisano
  • Autor

860 zł to już jednak dużo chyba jednak pozostanę przy pierwszym modelu bamboo a 6 + gwarancja

tylko tu mam pytanie jak przekłada się praca na dużym monitorze 27 " 1920:1080 rozdzielczość

małe drgnięcie ręką i kreska metrowa ???

Edytowane przez menacha

Napisano
małe drgnięcie ręką i kreska metrowa ???

nie.

swoja droga to gigantyczny monitor jak na taka rozdzialke.

Napisano
  • Autor

witam tablecik kupiony wacom bamboo pen & touch już podarowany pierwsze testy są ok . Dzięki wam wszystkim