marcin88 Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Witam, chciałem przedstawić wam swoją ostatnią pracę. Wizka była robiona bardziej pod kątem nauki. Trochę bawiłem się rozbryzgiem wody, ale zabrakło mi już cierpliwości i zostawiłem to tak jak jest. pozdrawiam Soft: 3ds max + vray + PS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Rimlighty strasznie spłaszczają butelki.. no i kiwi potwornie odstaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin88 Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2012 Dziękuje za komentarz, kiwi odstaje kolorystyką ? Co do spłaszczenia butelki to był to efekt zamierzony. Mam nadzieje, że następna wizka będzie lepsza, tak nie wiedziałem też gdzie umieścić prace czy w WIP czy tutaj, ale stwierdziłem, że już mi się nie chce dłubać przy tej butli i wrzuciłem tu. P.S. odnośnie mojego 'splasha' mam pytanie, czy można go było wyrenderować tak, żeby był przeźroczysty? Miałem dużo zabawy z dobraniem odpowiedniej kolorystyki do tła tak żeby nie wyglądał jak z plastyku, a może jest gdzieś opcja renderowania szkła i zapisu do np. png z przeźroczystością... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Tło wrzuć w environment i renderuj passy oddzielnie, w refraction będziesz miał swoje tło, sama przezroczystość tu nic nie da, bo to co jest za kroplami jest jeszcze odpowiednio załamywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Kolorystyką i ogólnie jakością- butelki są ostre, a kiwi takie rozmemłane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi