Napisano 3 Styczeń 201312 l hej, pisalem juz wczesniej na ten temat. powiedziano mi bym najpierw zeskinowal cialo a potem dodal te elementy zbroi. zeskinnowaniem cialo i teraz chce dodac zbroje do kosci. problem w tym ze nie mam pojecia jak ;) prosze o pomoc ;) (mam wielosegmentowa zbroje) http://fotoo.pl/show.php?img=463145_problem2.jpg.html
Napisano 3 Styczeń 201312 l Najzwyklejszy select and link powinien wystarczyć - jeżeli działasz w Maxie :)
Napisano 3 Styczeń 201312 l Autor działam, ale chyba nie do konca mi to wychodzi (link). nigdy tego nie uzywalem. jak to sie robi? mam np czaszke (bone) i na tym ten helm i chce dodac helm z segmentami oraz ta maske...
Napisano 3 Styczeń 201312 l Zaznaczasz narzędzie "select and link". Klikasz na maskę, trzymasz wciśnięty lewy przycisk myszy, jedziesz kursorem na hełm i puszczasz przycisk. Hełm powinien na chwilkę pokazać swoją prostokątną ramkę. Jeżeli wyszło, to robisz to samo z hełmem, naciskasz lewy przycisk myszy, trzymasz, kursor prowadzisz na kość głowy i puszczasz. Powinno wszystko działać ładnie.
Napisano 3 Styczeń 201312 l Autor dziala, zle przeczytalem wpierw co napisales ;) super wielkie dzieki man ;)