robi1906 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 Chciałbym przedstawić Lisbeth bohaterkę Millenium (polecam książki i filmy),jeśli ktoś rozpoznaje to scena z filmu tylko tam miała czapkę ,drugi plan zrobiłem komiksowo jak początkowe sceny filmów. Model początek w c4d ,później Zbrush ,a z braku pamięci została tylko głowa ,włosy naturalne ;) zbrushowskie ,tam malowanie i render przez Bpr tam włosy wyglądały najlepiej. Dla mnie wygląda fajnie ale przed zakończeniem chciałbym się spytać czy coś poprawić lub zmienić
plasti Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 Noomi Rapace to niestety nie przypomina, musial bys jeszcze nad nia popracowac
robi1906 Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Napisano 4 Czerwiec 2013 żeby nie mnożyć bytów lisbeth musiałem porzucić ,za dużo błedów w siatce, teraz gladiator ,całość od początku z zbrushu ,tak że uniknąłem błędów co u poprzedniczki gdzie nie mogłem za bardzo rozciągnąć siatki ,tutaj dłubałem dynameshem prawie do samego końca ,a i tak zawaliłem troszkę przy dolnej wardze , do końca zostało tylko poprawienie twarzy ,oczy i ust no i ręka trzymająca gladiusa
Sebazx6r Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Na Twoim miejscu olałbym narazie polypaint i wziąłbym się za samą rzeźbę. Na materiale Basic się fajnie pracuje Nie wiem też co tam robią tek zspeahears Psują odbiór.?
lee666 Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 popieram .. poćwicz forme na podstawowym czarnobiałym materiale ..i wrzuć na forum
robi1906 Napisano 5 Czerwiec 2013 Autor Napisano 5 Czerwiec 2013 wrzucę teraz mimo że nieskończone ,bowiem przez parę dni nie będę miał czasu podłubać ,zspheres będzię ręką ,umieściłem żeby sprawdzić jak w tym ujęciu to by wyglądało
Sebazx6r Napisano 7 Czerwiec 2013 Napisano 7 Czerwiec 2013 Są błędy. Pewnie dostrzeżenie ich trochę Ci zajmie. Obczaj mięśnie twarzy. i rzeźby osób o wyższym poziomie xD. Nie moje xD. Proponuje rzeźbić coś bez mimiki na początek. Wewnętrzna część oka głębiej. To ona buduje nos. Rób następne... będą lepsze. Czasem warto zrobić przerwę. Pozdrawiam.
robi1906 Napisano 24 Czerwiec 2013 Autor Napisano 24 Czerwiec 2013 słuszne uwagi Sebazx6r ,ale że w międzyczasie dłubałem hełm grecki ,postanowiłem tego modelu murzyna jeszcze nie porzucać , modele z 2-planu złączone w Ps-ie tam też pojechałem odrobinę pędzlem mieszającym. Po chwili widać że jeszcze trzeba kilka poprawek zrobić ,a mimo to umieszczam żeby poprosić o uwagi co do kompozycji ,jak to odbieracie
Rekomendowane odpowiedzi