Napisano 9 Styczeń 201312 l Witam zakładam tutaj teczkę gdyż nie mogę się odpędzić od maxa i co rusz coś nowego robię więc nie za bardzo widzi mi się zakładanie co rusz nowego tematu. Prosił bym oczywiście o uwagi i podpowiedzi gdyż jestem jeszcze leszczem ale szybko się uczę;p Pierwsze auto Nissan 350z Thuderhawk gunship z wh40k Concept bedroom(trochę prześwietlone) Gitara robiona z tutka( tekstury własne) Grecka świątynia(Koryncki i dorycki mix, dodałem trawę w photoshopie i minimalna postprodukcja, Posąg Ateny nie mój) Space marine Land raider z wh40k(właśnie kończę teksturować) Concept interior(gdzieś na forum już jest) Ma nadzieję że wam się podoba półroczna zabawa z maxem, co 2-3 dni będę coś dodawał, bo głowa jest pełna pomysłów;p
Napisano 9 Styczeń 201312 l Cześć. Same modele robisz niezłe, jednak reszta słabo. Proponuję Ci robić mniej prac, a bardziej się do nich przykładać. Jeśli modelowanie w miarę Ci już idzie, to przyjrzyj się teraz kwestii materiałów, oświetlenia, etc. Zwracaj tez uwagę na proporcje. Trawa wokół świątyni miała być wielkości człowieka? W wizkach albo masz bardzo wysoko parapety albo meble są mega niziutkie. Takie szczegóły psują odbiór całej pracy. Unikaj też zbyt ostrych krawędzi. Powodzenia.
Napisano 13 Kwiecień 201311 l zdecydowanie lepszy render od wcześniejszych, fajnie ci to już wychodzi. Przyjemne rozproszone światło. Wszystkie modele twoje? Bardzo niefortunnie wykadrowane: fotel ucięty, a po lewej stronie tyle pustego miejsca. Przeszkadza mi też że horyzont przypada niemal dokładnie na wysokości blatu stołu. Filiżanka przynajmniej zaburza linię poziomą, ale książka już zupełnie wpisuje się w horyzont i właściwie nie wiadomo o co chodzi w tamtym miejscu. Podobnie noga stołu prawie idealnie pokrywa się z krawędzią obrazu. Ciągle wydaje mi się, że ta ścierka do naczyń powinna zaraz spaść na podłogę, za dużo jej zwisa. No i jest solidnie wykrochmalona ;)
Napisano 1 Czerwiec 201311 l Zdecydowanie za ciemno w środku i trochę za jasno na zewnątrz. Ale to w sumie można zmienić w posppro. Coś złego dzieje się z tą lampką u góry.
Napisano 1 Czerwiec 201311 l Autor W postpro jeszcze raczkuję ale walczę ;p, a co do tego światełka w lampie to w ogóle nie chce ze mną współpracować, chyba je porostu wyrzucę.