erykowal Napisano 11 Styczeń 2013 Napisano 11 Styczeń 2013 (edytowane) Czesc Staram sie ustawic identycznie perspektywę tla, czyli mapy HDR nawiniętej na sphere z obiektem. I wychodzi jak widac... [ATTACH=CONFIG]88868[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88866[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88867[/ATTACH] Czy istnieją preferowane ustawienia lub kamery ktore pozwola uzyskac jednolity efekt. Albo inaczej jak do tego tematu podejsc aby wyszlo prawidlowo. Chce zanimowac kamere dookola obiektu, wraz z tlem. Jakiekolwiek uwagi mile widziane. Obiekt czolgu i podstawa pod wzgledem materialu i tekstur jeszcze do zrobienia. pozdrawiam Eryk Edytowane 13 Styczeń 2013 przez erykowal
agatfx Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Bardzo zjechałeś tą mapę musisz to naprawić. Dodaj jeszcze jakies obiekty3D -jest łyso. To nie "martwa natura" ze dzbankiem. ;P Nie jestem pewna ale moze zmiana ogniskowej kamery moze Ci pomoc. Zobacz czy w pliku z mapa jest info jakim obiektywem bylo robione zdjęcie i te same parametry daj w - real lens camera. Tu głośno myślę i nie jestem pewna, czy pomoże. pozdrawiam
qbaqbaMAX3D Napisano 13 Styczeń 2013 Napisano 13 Styczeń 2013 Eryk, ustaw kamere centralnie, a obiekt niech sobie lewituje byle byl zgodny z postawa z hdr. Bedziesz mial perspektywe zgodną niezalenie od ogniskowej. Jezeli uzywasz sceny z wrzesnia to ona jest pod pakshoty gdzie wszystko jest odwrotnie niz teraz potrzebujesz.
erykowal Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Napisano 13 Styczeń 2013 Dodalem troche balaganu ale i tak jest kiszka. [ATTACH=CONFIG]88920[/ATTACH] Faktycznie zmienie ustawienia z kamerą do centrum. tylko powali sie cale oswitlenie... Tak to jest na bazie twojej sceny. Ale pojawil sie kolejny problem podstawa -floor. Macie moze jakies dobre rozwiazanie z materialem do tego obiektu. Shadow cather do momentu gdy uzywa sie go bez refleksji jest ok. Ale po dodaniu + blurreflection widac krawedzie podstawy i nie potrafie wymaskowac refleksji tak aby wygasala przed koncem. Moze macie inny trick?????????
Rekomendowane odpowiedzi