Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc

Staram sie ustawic identycznie perspektywę tla, czyli mapy HDR nawiniętej na sphere z obiektem. I wychodzi jak widac...

[ATTACH=CONFIG]88868[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]88866[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]88867[/ATTACH]

Czy istnieją preferowane ustawienia lub kamery ktore pozwola uzyskac jednolity efekt.

Albo inaczej jak do tego tematu podejsc aby wyszlo prawidlowo. Chce zanimowac kamere dookola obiektu, wraz z tlem.

Jakiekolwiek uwagi mile widziane. Obiekt czolgu i podstawa pod wzgledem materialu i tekstur jeszcze do zrobienia.

pozdrawiam

Eryk

Edytowane przez erykowal

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo zjechałeś tą mapę musisz to naprawić.

Dodaj jeszcze jakies obiekty3D -jest łyso. To nie "martwa natura" ze dzbankiem. ;P

Nie jestem pewna ale moze zmiana ogniskowej kamery moze Ci pomoc. Zobacz czy w pliku z mapa jest info jakim obiektywem bylo robione zdjęcie i te same parametry daj w - real lens camera. Tu głośno myślę i nie jestem pewna, czy pomoże.

pozdrawiam

Napisano

Eryk, ustaw kamere centralnie, a obiekt niech sobie lewituje byle byl zgodny z postawa z hdr.

Bedziesz mial perspektywe zgodną niezalenie od ogniskowej.

Jezeli uzywasz sceny z wrzesnia to ona jest pod pakshoty gdzie wszystko jest odwrotnie niz teraz potrzebujesz.

Napisano
  • Autor

Dodalem troche balaganu ale i tak jest kiszka.

[ATTACH=CONFIG]88920[/ATTACH]

Faktycznie zmienie ustawienia z kamerą do centrum. tylko powali sie cale oswitlenie...

Tak to jest na bazie twojej sceny.

Ale pojawil sie kolejny problem podstawa -floor. Macie moze jakies dobre rozwiazanie z materialem do tego obiektu.

Shadow cather do momentu gdy uzywa sie go bez refleksji jest ok. Ale po dodaniu + blurreflection widac krawedzie podstawy i nie potrafie wymaskowac refleksji tak aby wygasala przed koncem.

Moze macie inny trick?????????