Napisano 11 Styczeń 201312 l Witam, uczę się riggowania i mam pewien problem. Na poniższym filmiku chciałbym podłączyć całego riga do małego dummy, który jest w środku mojej kierownicy sterującej rigiem, jednak gdy linkuję mój ruchomy element, którego ruch w osi x kontrolowany jest przez prostego expressiona do docelowego rodzica, wtedy jego ruch jest nieprawidłowy, ogólnie lepiej wszystko widać na filmie: http://www45.zippyshare.com/v/40482696/file.html
Napisano 17 Styczeń 201312 l Witam, Nie wiem czy juz rozwiazales problem bo widze ze nie pierwszej swierzosci to watek. Wg mnie to zle kombinujesz, podpinasz nie pod ta kontrolke, za bardzo ja obciazasz i tworzysz kolejne relacje parent-child. Wystarczy ze zrobisz nowa kontrolke na calosc - dasz zwyklego parenta z obu dummy objects na zewnatrzna nowa kontrolke i bedzie smigało. Nie wiem czy o to ci chodzilo?
Napisano 18 Styczeń 201312 l Autor Nie do końca. Uzyskuję niepoprawny ruch podczas przeniesienia / obrotu całego układu. Mój wzór w wire parameters, który oblicza położenie małego dummy, na który patrzy się lookAt'em ten długi element zakłada, że cały układ znajduje się w punkcie 0,0,0, w innym przypadku wzór będzie niepoprawny. Myślałem jednak, że kolejność przeliczeń będzie taka: obliczenie pozycji ze wzoru, dopiero później transform skopiowany od rodzica... Rozumiem, że jestem w błędzie? A może da się jakoś ustawić kolejność obliczeń?