bambosz Napisano 18 Styczeń 2013 Napisano 18 Styczeń 2013 Witam, czy orientuje się ktoś, jak mogę zmienić frame rate w mojej kompozycji ? Wejściowy plik avi mam w "formacie" 200 klatek na sek. Po standardowej zmianie ilości klatek w ustawieniach kompozycji po renderze obraz skacze, powtarza się itp. Czy jest jakiś sposób aby to "przeformatować" na te 30 klatek/ sek ? Pozdrawiam
kengi Napisano 18 Styczeń 2013 Napisano 18 Styczeń 2013 pewnie musisz zmienicc framerate dla pliku avi: ctrl+alt+g (musisz miec zaznaczowny ten plik w oknie projektu).
bambosz Napisano 18 Styczeń 2013 Autor Napisano 18 Styczeń 2013 Ale... po takiej zmienie film mi się strasznie.. wydłuża ;p
emptyman Napisano 18 Styczeń 2013 Napisano 18 Styczeń 2013 Miałem tak ostatnio jak wrzucałem filmik nagrany z kompa (przeglądarkę). Mój sposób, z tego co pamiętam, to precompose na tej 200 klatkowej warstwie. I w opcjach tej nowej kompozycji ustawiłem 30 fps. Voila!
kengi Napisano 18 Styczeń 2013 Napisano 18 Styczeń 2013 mozesz tez sprobowac wrzucic ten wydluzony film i potem dac mu time stretch na 15%. ewentualnie time remapping ctrl+alt+t i go skrocic.
bambosz Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Napisano 19 Styczeń 2013 Dzięki za pomoc. Na szczęście miałem do dodania tylko "intro" i "ending" więc zrenderowałem tylko początek i koniec, a resztę pociąłem w Windows movie maker. Ale przy najbliższej okazji przetestuję wasze sposoby ;).
Rekomendowane odpowiedzi