Napisano 18 Styczeń 201312 l Witam, czy orientuje się ktoś, jak mogę zmienić frame rate w mojej kompozycji ? Wejściowy plik avi mam w "formacie" 200 klatek na sek. Po standardowej zmianie ilości klatek w ustawieniach kompozycji po renderze obraz skacze, powtarza się itp. Czy jest jakiś sposób aby to "przeformatować" na te 30 klatek/ sek ? Pozdrawiam
Napisano 18 Styczeń 201312 l pewnie musisz zmienicc framerate dla pliku avi: ctrl+alt+g (musisz miec zaznaczowny ten plik w oknie projektu).
Napisano 18 Styczeń 201312 l Miałem tak ostatnio jak wrzucałem filmik nagrany z kompa (przeglądarkę). Mój sposób, z tego co pamiętam, to precompose na tej 200 klatkowej warstwie. I w opcjach tej nowej kompozycji ustawiłem 30 fps. Voila!
Napisano 18 Styczeń 201312 l mozesz tez sprobowac wrzucic ten wydluzony film i potem dac mu time stretch na 15%. ewentualnie time remapping ctrl+alt+t i go skrocic.
Napisano 19 Styczeń 201312 l Autor Dzięki za pomoc. Na szczęście miałem do dodania tylko "intro" i "ending" więc zrenderowałem tylko początek i koniec, a resztę pociąłem w Windows movie maker. Ale przy najbliższej okazji przetestuję wasze sposoby ;).