kaa Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 cześć. robię model samolotu - RWD-8 i mam następujący problem: otóż po przesunięciu modelu zauważyłem pewien obiekt - wygląda jak kopia prawej połówki łoża silnika - którego w żaden sposób nie mogę ani ruszyć, ani usunąć... ba, nawet go wybrać nie mogę. ki czort? jak go usunąć? na screenie zaznaczyłem ów obiekt strzałką: pomocy.
kozioo Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 moze jest zamrożony? kliknij prawym przyciskiem myszy -> unfreeze all i wtedy zobacz czy da sie cos z nim zrobic.
kaa Napisano 17 Sierpień 2004 Autor Napisano 17 Sierpień 2004 dzięki bracie musiałem przypadkiem to zamrozić, bo nigdy tej funkcji rozmyślnie nie używałem - czemu ona służy? czy tylko zapobieganiu przypadkowemu wybraniu obiektu? mi wystarcza do tego 'lock selection' pod spacją...
Kris_R Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 Służy właśnie do tego.. aby omyłkowo nie wybierać obiktów, które już są ustawione precyzyjnie... i nie mają przeszkadzać... a jednak chcemy aby były widoczne w scenie a nie schowane... pozdro
Rekomendowane odpowiedzi