Napisano 2 Luty 201312 l patrzac na ten skan to jestem prawie gotow powiedziec "kartka + linijka + olowek". A tak serio to chyba w dowolnym programie posiadajacym podstawowe narzedzia do grafiki 2d.
Napisano 2 Luty 201312 l dzięki :) możesz podać jakieś przykłady programów? jestem laikiem w tej kwestii.. nie ma jakiegoś programu, który oprócz grafiki oferuje także obliczenia, jak jest pokazane na skanie? jedyną opcją jest robienie tego oddzielnie i sklejanie ?
Napisano 2 Luty 201312 l albo jak chcesz to zrobić na wektorach, to inkscape... też darmowy i b.d. program... chociaż faktycznie... raczej ktoś to robił tradycyjnie
Napisano 2 Luty 201312 l ale w sketchupie nie zrobię bryłek i obliczeń razem- może w czymś jednak da radę?
Napisano 2 Luty 201312 l mozliwe ze jest jakis program typowo CADowsko/projektantcki ktory pozwala na cos takiego, niestety wiekszosc uzytkowinikow tego forum to graficy a nie inzynierzy, wiecc moze byc problem ze wskazaniem ci takiego programu. pozdrawiam
Napisano 3 Luty 201312 l A ja pracuje na tym w pracy. To CapePack do paletyzowania. Butelki etc, rodzaj produktu definiowany jest w programie. Dlatego przedstawia w tym przypadku na palecie np: butelki, ale mogę być inne kształty (pudełka, inny predefiniowany asortyment). Od góry podaje w raporcie, nazwę, kod produktu, wagę, wykorzystanie powierzchni palety, wagę brutto i netto produktu, wagę towaru na palecie, wagę towaru z paletą plus graficzne przedstawienie (uproszczone) paletyzacji.