Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcę zrobić model kaplicy takiej jak na poniższych zdjęciach. Nigdy nie robiłem takich budynków, a nie chcę zepsuć modelu już na samym początku, więc proszę o jakieś rady. Gdyby ktoś mógł podrzucić link do jakiegoś tutoriala to byłbym wdzięczny, bo nie znalazłem nic godnego uwagi.

backigk.th.jpg

frontha.th.jpg

lefthk.th.jpg

righti.th.jpg

p2024839.th.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Na początek zbierz jak najwięcej referencji danego budynku. Szczególnie zwróć uwagę na proporcje głównej bryły całą resztą ozdóbek zajmij się już na końcu jak będziesz miał dobrą bryłę. W sumie to masz git zdjęcia akurat część z nich nadaje się, żeby sobie ustawić na front i left w podglądzie jak będziesz modelował.

Napisano

Mam taki problem, staram się zrobić bryłę tej kaplicy i mam problem, otóż nie wiem jak zrobić połączenie między tą częścią z nowej cegły, a resztą.

poczenie.th.jpg

Napisano

Nie musisz robic całej kaplicy jako jedna bryla czy obiekt. Spokojnie zostaw to jak jest teraz. Najlepiej podziel sobie ta kaplice na ilestam glownych części i modeluj je jako osobne obiekty. Tutaj nie masz jakos bardzo skomplikowanego modelu, ale przy większych projektach jakbys chciał wszystko laczyc w jedna bryle to syzyfowe prace.

Dobrze idzie!

Powodzenia.

Napisano

Dzięki :)

Niestety, aż wstyd pisać, ale mam głupi problem. Wyextrudowałem poligony i chciałem połączyć powstałe wierzchołki z tymi obok, ale nie da się tego zrobić ani weldem, ani target weldem.

weldi.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

tam gdzie zaznaczylem sa dwa zbedne polygon'y kture musisz usunac zeby weld / target weld zadzialalo.

[ATTACH=CONFIG]89329[/ATTACH]

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności