Napisano 9 Luty 201312 l Witam! Chcę zrobić model kaplicy takiej jak na poniższych zdjęciach. Nigdy nie robiłem takich budynków, a nie chcę zepsuć modelu już na samym początku, więc proszę o jakieś rady. Gdyby ktoś mógł podrzucić link do jakiegoś tutoriala to byłbym wdzięczny, bo nie znalazłem nic godnego uwagi.
Napisano 9 Luty 201312 l Na początek zbierz jak najwięcej referencji danego budynku. Szczególnie zwróć uwagę na proporcje głównej bryły całą resztą ozdóbek zajmij się już na końcu jak będziesz miał dobrą bryłę. W sumie to masz git zdjęcia akurat część z nich nadaje się, żeby sobie ustawić na front i left w podglądzie jak będziesz modelował.
Napisano 9 Luty 201312 l Autor Mam taki problem, staram się zrobić bryłę tej kaplicy i mam problem, otóż nie wiem jak zrobić połączenie między tą częścią z nowej cegły, a resztą.
Napisano 9 Luty 201312 l Nie musisz robic całej kaplicy jako jedna bryla czy obiekt. Spokojnie zostaw to jak jest teraz. Najlepiej podziel sobie ta kaplice na ilestam glownych części i modeluj je jako osobne obiekty. Tutaj nie masz jakos bardzo skomplikowanego modelu, ale przy większych projektach jakbys chciał wszystko laczyc w jedna bryle to syzyfowe prace. Dobrze idzie! Powodzenia.
Napisano 10 Luty 201312 l Autor Dzięki :) Niestety, aż wstyd pisać, ale mam głupi problem. Wyextrudowałem poligony i chciałem połączyć powstałe wierzchołki z tymi obok, ale nie da się tego zrobić ani weldem, ani target weldem. Uploaded with ImageShack.us
Napisano 10 Luty 201312 l tam gdzie zaznaczylem sa dwa zbedne polygon'y kture musisz usunac zeby weld / target weld zadzialalo. [ATTACH=CONFIG]89329[/ATTACH]