Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

... a raczej projekciku.

Dzień dobry!

trochę zasłaniając twarz, a trochę z zadowoleniem niniejszym decyduję się pokazać moją ostatnią pracę.

Zrobiłem/nagrałem album muzyczny i w trakcie nagrywania postanowiłem zrobić doń klip, coby promocja była :)

Pomysł na klip był ambitny, a w gruncie rzeczy robiłem wszystko sam dlatego właśnie zakrywam nieco twarz jak niektóre ujęcia oglądam, ale hej! projekt wymyślony, przygotowany i zrobiony, trzeba go zamknąć, podpisać się pod nim i iść dalej żeby robić lepiej, prawda? :)

Dlatego zatem zapraszam na seans:

klip:

vimeo quality

i making of:

vimeo quality

oraz, gdyby ktoś chciał, moja muzyka (genre: dziwny czasem rock, dużo elektroniki, śpiew i rap, kilka momentów symfonicznych, więc raczej szaleństwo :):

[TABLE=width: 200]

[TR]

[TD]2458704008-1.jpg[/TD]

[TD]http://doterrorist.bandcamp.com/

można słuchać na stronie lub pobrać za darmo cały album, do czego zapraszam :)[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

O kręceniu: pomimo tego że zainwestowałem trochę w światła to w studiu i tak było ostatecznie dosyć ciemno, co rozwaliło mi nieco plan i nie mogłem np. kręcić w 60 fps, oraz na posiadanym ciemnym fisheye'u, którym chciałem zgubić trochę szczegółów. Miałem robić ameliniową szynę na kamerę ale oczywiście budżet nie wytrzymał i kamera jeździła na wózku pod sufitem służącym do operowania lampami w studiu. Doczepiliśmy do pantografu (szalony pomysł jeśli założeniem miała być stabilność) skleconą przeze mnie drewnianą(!) skrzyneczkę, w której mogłem dowolnie obracać kamerą (np. zimną stopką aparatu do podłogi lub do ścian). Stabilność wyszła taka że postprodukcja okazała się niesamowitym koszmarem, w ujęciach przechodzenia przez ścianę musiałem praktycznie klatka po klatce wszystko prostować... :) (Ola-f, nawet tego nie czytaj) tak że sekunda posprodukcji tej części teledysku zajmowała mi czasem nawet 0,5h ;]

Kręcone na EOS 7d z 24mm f1,4 L, jakimś kicie 17-55 chyba f3,5 i ruskim fisheye 8mm który zaczynał był ostrzyć dopiero przy f16 :)

Składane w AE, 3d w c4d.

O muzyce: w całości autorska, moje teksty, mój wokal, moja produkcja. Będzie mi miło jeśli posłuchasz i dasz znać co myślisz :)

Będę wdzięczny za wszelkie opinie, komentarze, wrażenia i każdą mniej lub bardziej konstruktywną krytykę.

PS. czy tylko mi się wydaje że ta moda na lepszy making of od produkcji której behind-the-stage pokazuje dosięgnęła i mnie? :)

pzdr!

[ATTACH=CONFIG]89396[/ATTACH]

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mnie się bardzo podoba- piszę już, choć jeszcze nie skończyłem oglądać

- - - Połączono posty - - -

na końcu wygląda jak ręczna animacja, świetnie wyszło

Napisano

muza super, konkretny styl....

filmik niestety slabszy i przynudza, ogolnie na plus :)

Napisano

super, szczególnie muza

no i szacun za zamknięcie takiego projektu samemu :)

bardzo ciekaw jestem co pokażesz w przyszłości!

Napisano
  • Autor

Wow, bardzo mi miło że Tacy Panowie nie zmieszali mnie z błotem :)

@Thx - thx, nie wpadłem na to skojarzenie a teraz wydaje mi się oczywiste!

@plasti - dziękuję

@WWWoj - dzięki, łatwo nie było ale cieszy że się udało :) też jestem ciekaw...