Napisano 15 Luty 201312 l ... a raczej projekciku. Dzień dobry! trochę zasłaniając twarz, a trochę z zadowoleniem niniejszym decyduję się pokazać moją ostatnią pracę. Zrobiłem/nagrałem album muzyczny i w trakcie nagrywania postanowiłem zrobić doń klip, coby promocja była :) Pomysł na klip był ambitny, a w gruncie rzeczy robiłem wszystko sam dlatego właśnie zakrywam nieco twarz jak niektóre ujęcia oglądam, ale hej! projekt wymyślony, przygotowany i zrobiony, trzeba go zamknąć, podpisać się pod nim i iść dalej żeby robić lepiej, prawda? :) Dlatego zatem zapraszam na seans: klip: vimeo quality i making of: vimeo quality oraz, gdyby ktoś chciał, moja muzyka (genre: dziwny czasem rock, dużo elektroniki, śpiew i rap, kilka momentów symfonicznych, więc raczej szaleństwo :): [TABLE=width: 200] [TR] [TD][/TD] [TD]http://doterrorist.bandcamp.com/ można słuchać na stronie lub pobrać za darmo cały album, do czego zapraszam :)[/TD] [/TR] [/TABLE] O kręceniu: pomimo tego że zainwestowałem trochę w światła to w studiu i tak było ostatecznie dosyć ciemno, co rozwaliło mi nieco plan i nie mogłem np. kręcić w 60 fps, oraz na posiadanym ciemnym fisheye'u, którym chciałem zgubić trochę szczegółów. Miałem robić ameliniową szynę na kamerę ale oczywiście budżet nie wytrzymał i kamera jeździła na wózku pod sufitem służącym do operowania lampami w studiu. Doczepiliśmy do pantografu (szalony pomysł jeśli założeniem miała być stabilność) skleconą przeze mnie drewnianą(!) skrzyneczkę, w której mogłem dowolnie obracać kamerą (np. zimną stopką aparatu do podłogi lub do ścian). Stabilność wyszła taka że postprodukcja okazała się niesamowitym koszmarem, w ujęciach przechodzenia przez ścianę musiałem praktycznie klatka po klatce wszystko prostować... :) (Ola-f, nawet tego nie czytaj) tak że sekunda posprodukcji tej części teledysku zajmowała mi czasem nawet 0,5h ;] Kręcone na EOS 7d z 24mm f1,4 L, jakimś kicie 17-55 chyba f3,5 i ruskim fisheye 8mm który zaczynał był ostrzyć dopiero przy f16 :) Składane w AE, 3d w c4d. O muzyce: w całości autorska, moje teksty, mój wokal, moja produkcja. Będzie mi miło jeśli posłuchasz i dasz znać co myślisz :) Będę wdzięczny za wszelkie opinie, komentarze, wrażenia i każdą mniej lub bardziej konstruktywną krytykę. PS. czy tylko mi się wydaje że ta moda na lepszy making of od produkcji której behind-the-stage pokazuje dosięgnęła i mnie? :) pzdr! [ATTACH=CONFIG]89396[/ATTACH]
Napisano 15 Luty 201312 l mnie się bardzo podoba- piszę już, choć jeszcze nie skończyłem oglądać - - - Połączono posty - - - na końcu wygląda jak ręczna animacja, świetnie wyszło
Napisano 15 Luty 201312 l muza super, konkretny styl.... filmik niestety slabszy i przynudza, ogolnie na plus :)
Napisano 15 Luty 201312 l super, szczególnie muza no i szacun za zamknięcie takiego projektu samemu :) bardzo ciekaw jestem co pokażesz w przyszłości!
Napisano 16 Luty 201312 l Autor Wow, bardzo mi miło że Tacy Panowie nie zmieszali mnie z błotem :) @Thx - thx, nie wpadłem na to skojarzenie a teraz wydaje mi się oczywiste! @plasti - dziękuję @WWWoj - dzięki, łatwo nie było ale cieszy że się udało :) też jestem ciekaw...