Napisano 16 Luty 201312 l Witam, Mam dwa pytania: 1. czy istnieje możliwość doinstalowania modułów takich jak advanced render, hair itp. do wersji cinemy która ich nie ma. Oczywiście w grę wchodzi również ich dokupienie. 2. czy zna ktoś jakieś darmowe silniki renderujące współdziałające z cinema 4d?
Napisano 16 Luty 201312 l 1) Możesz zrobić upgrade do wersji która to posiada. Kiedyś było to bardziej łebsko zrobione i każdy moduł można było normalnie dokupić. 2) Na to pytanie nie odpowiem. Nie wiem .
Napisano 16 Luty 201312 l Autor mam wersje 11.5, czy do niej da sie moze je dokupic? jezeli tak to wiesz moze gdzie?
Napisano 16 Luty 201312 l Chyba możesz dokupić już tylko upgrade do odpowiedniej wersji z Cinemy r14. Strona cinema4d.pl, czy jakoś tak.
Napisano 16 Luty 201312 l NIe wiem czy jeszcze to gdzieś dokupisz. Z tego co pamiętam Maxon porzucił moduły (możliwość osobnego ich dokupowania) wraz z wersją 11 bodajże (ale głowy nie dam). Co do rendererów zewnętrznych to jest np. luxrender.
Napisano 16 Luty 201312 l 1. czy istnieje możliwość doinstalowania modułów takich jak advanced render, hair itp. do wersji cinemy która ich nie ma. Oczywiście w grę wchodzi również ich dokupienie. Tak i nie, jak wspomnieli poprzednicy. Maxon zrezygnował z modułów na rzecz 4 wersji Cinemy (Pirme, Broadcast, Visualize, Studio). Ale generalnie możesz wykupić upgrade do interesującej Cię wersji: http://sklep.it-serwis.pl/pl/maxon-cinema-4d-uaktualnienia Z ciekawostek, to przy instalacji, niezależnie jaką wersję wybierzesz i tak instaluje się pełna wersja. Tylko klucz odblokowuje te opcje za które odpowiada.