mirass Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Nie wiem czy był już taki temat, bo szukałem, ale nie znalazłem i nie wiem jak to się w ogóle może nazywać. Chcę zrobić teren stworzony z sześcianów. Chodzi o jakieś pagórki itp z poukładanych na sobie sześcianów, ale nie tak dokładnie jeden na drugim, tylko w przypadkowy sposób. Można w jakiś sposób stworzyć symulacje różnej wielkości sześcianów, które będą spadać na płaszczyznę i układać się na sobie właśnie w taki przypadkowy sposób? Mógłbym to zrobić ręcznie, ale to by było bardzo dużo roboty. Chodzi o 3ds maxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirach Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Scatter albo Particle Flow, tym drugim bedziesz mial wiecej kontroli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blinq Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Albo jeszcze możesz porozrzucać za pomocą RayFire Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirass Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 Dziękuję za pomoc. Już sobie to obczajam :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts