frog17 Napisano 27 Luty 2013 Share Napisano 27 Luty 2013 Witam, próbuje ustawić modyfikator CLOTH ale jakkolwiek bym go nie ustawił, wogóle nie symuluje grafiki, tzn nie nie opada. Przejżałem już wszystkie tutki, youtube itp. Na każdym z nich użytkownik ustawia cloth oraz collision object i działa (pomijam już w tej chwili rzeczy mniej ważne, typu materiał, gęstość poligonów itd - wszystko mam jak należy). Może ktoś z Was zna odpowiedź na mój problem? Wspomnę, iż w ustawieniach programu mam direct 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blesik Napisano 27 Luty 2013 Share Napisano 27 Luty 2013 mi czasem tak sie zdarza że dwa razy musze zaznaczyć cloth oraz collision object bo za pierwszym razem nie załapuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog17 Napisano 27 Luty 2013 Autor Share Napisano 27 Luty 2013 niestety u mnie to nie pomaga :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 27 Luty 2013 Share Napisano 27 Luty 2013 A jak u Ciebie ze skalą symulacji sprawa wygląda? (cm/unit w sim parameters) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 27 Luty 2013 Share Napisano 27 Luty 2013 Generalnie cloth maxowy ma to do siebie, że potrafi nie rozpoczynać symulacji lub przerywać je nagle nie pokazując żadnych informacji o błędach, powodów tego może być bardzo dużo. Może wrzuć tu scenkę, będzie łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog17 Napisano 27 Luty 2013 Autor Share Napisano 27 Luty 2013 ustawione jest na 2,54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog17 Napisano 27 Luty 2013 Autor Share Napisano 27 Luty 2013 [ATTACH=CONFIG]89578[/ATTACH]oto print screen (przekrój poprzeczny materaca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 27 Luty 2013 Share Napisano 27 Luty 2013 Łoł. Może Ci opada, ale musi się przeliczyć - masz CHOLERNIE gęsty materac, nie potrzebnie. Zjedź z gęstością siatki i spróbuj wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frog17 Napisano 27 Luty 2013 Autor Share Napisano 27 Luty 2013 niestety to również nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi