Juzwa Napisano 28 Luty 2013 Share Napisano 28 Luty 2013 Witam, Zastanawiam sie czy mozna wlaczyc w viewporcie widok w kamerze poza kadrem, czyli poza Safe Frames. Chodzi o to ze mam ustawiona kamere perspektywistyczna i modeluje z widoku. Jak zmieniam polozenie kamery to wszystko sie psuje. Stad mi przyszedl pomysl zeby jakos "zobaczyc wiecej" w viewporcie. Zmiana rozdzielczosci kamery w renderze w viewporcie praktycznie zmienia tylko wysokosc - czyli zmieniajac wysokosc i szerokosc w renderze, w viewporcie w podgladzie poszerza sie tylko widok w pionie, ja potrzebuje w poziomie. Kamery niestety ruszac nie moge :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdaq Napisano 7 Marzec 2013 Share Napisano 7 Marzec 2013 Nic nie zrozumiałem. Opisz to jakoś dokładniej, zamieść zrzut ekranu, to coś może pomogę. AQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 7 Marzec 2013 Share Napisano 7 Marzec 2013 (edytowane) sproboj Customize > Preferences... > Zakladka: Viewports > Odznacz: Mask Viewport to Safe Frames EDIT: nie bylem pewien czy dobrze zrozumialem ale chyba jednak chodzi ci o to: http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/overscan Edytowane 7 Marzec 2013 przez t0m3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi