Blesik Napisano 1 Marzec 2013 Napisano 1 Marzec 2013 kolejny problem, niewielki ale trochę męczący, taka sytuacja otwieram okno ustawień renderera, ustawiam jak chcę, renderuje, render mi się nie podoba, minimalizuje albo zamykam okno ustawień renderera, potem znowu go otwieram a ustawienia są zresetowane, czasem ustawienia się też resetują jak zmieniam zakładke Pomocy, to jest strasznie wkurzające
Tamyl91 Napisano 1 Marzec 2013 Napisano 1 Marzec 2013 U mnie podobny problem utrzymuje się już od jakiegoś czasu, tyle że u mnie resetowana jest sama rozdzielczość renderu - zawsze ustawia się 640x480.
Riko Napisano 1 Marzec 2013 Napisano 1 Marzec 2013 Może to całkiem nie to... ale ja różne tego typu problemy miałem po zakupie nowego kompa. Okazało się, że pan który stawiał system stworzył nazwę użytkownika która zawierała polskie znaki: "Michał". Wszystko śmigało pięknie, tylko niektóre funkcje programów się nie zapisywały - np nowy layout, skróty klawiszowe itp. Tak więc warto sprawdzić czy ścieżka dostępu do pliku konfiguracyjnego nie jest jakaś dziwna. Pozdrawiam, R.
PICsell Napisano 3 Marzec 2013 Napisano 3 Marzec 2013 Demo resetuje sety. Tamyl91 - Używasz frame bufera?
wueres Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Mam ten sam problem...Kupiłem nowy komputer bo chce w końcu wrócić do działania w 3d maxie i mam to samo...Tworzę od zera projekt, wprowadzam ustawienia rendera, renderuje, wsystko ok zapisuje plik i po ponownym jego otwarciu nie dośc że wyskakuje mi komunikat ze projekt robiony był w na starszej wersji rendera (dziwne, skoro zrobiłem go od początku w tym) to jeszce wszystkie ustawienia rendera są zresetowane :/
Rekomendowane odpowiedzi