Napisano 2 Marzec 201312 l Witam , dawno się nie odzywałem ale mam do was ciężkie pytanie , nie potrafie sobie poradzić . Z kolegą mamy sporo już zdziałane w temacie gry supaplex film oryginału : [video=youtube;94gYm3H3-J4] ale kompletnie nie mamy pomysłów na grafikę . Chcielibyśmy ją kompletnie pozmieniać i tutaj mam do was pytanko. Czy moglibyście rzucić jakimiś pomysłami obojetnie jakies wolne przemyslenia . dziekuje z gory i pozdrawiam
Napisano 2 Marzec 201312 l Hmm, skoro robicie Re-Make, to może po prostu grafikę zastąpcie grafiką w wyższej rozdzielczości ? Wtedy odbiorca będzie wiedział z jaką grą ma do czynienia i będzie widział waszą pracę. A jak chcecie dodać coś od siebie, możecie do tego dołożyć specyficzną stylizację. Np. tekstury hi-res wykonać metodą digital paintingu, albo pobawić się w taki "przesadzony" fotorealizm i efekt też mógłby być zabawny :P Bo z tego co widzę, jest to starsza gra z "duszą". Według mnie jeżeli robicie re-make takiej gry to nie możecie przesadzić ze zmianą grafiki bądź "imidżu" gry bo utracicie jej ducha i to nie będzie już rimejk a oddzielna gra bądź dziwna nakładka graficzna :P Pozdrawiam.
Napisano 3 Marzec 201312 l Autor no dziękuje za komentarz , własnie zastanawialismy sie co zrobic by dac jej drugie zycie.
Napisano 5 Marzec 201312 l Spojrz na Spelunky, wersje oryginalna i na xboxa. To dobry przyklad w ktora strone ... nie isc. Mozecie sprobowac pojsc w strone Trona jako stylizacji. To powinno wspolgrac z prostymi levelami oryginalu i dac duze pole do popisu przy uzyciu roznych efektow - particle, jarzace sie sciany itp..