Napisano 2 Marzec 201312 l Nie znacie może jakiegoś skryptu czy czegoś takiego, który to umożliwia? Właściwie quad-draw z NEXa by się nadawał gdyby nie to, że nie potrafi snapować do krzywych.
Napisano 2 Marzec 201312 l Jest plugin do mayi o nazwie Diamant Tools: http://rd3d.com/dtools/?page_id=29. Cos podobnego do NEX'a ale nie jestem pewien czy ma opcje, której potrzebujesz. Musisz popatrzeć na stonce.
Napisano 2 Marzec 201312 l Autor Nie ma, sprawdzałem już ;) Ma quad draw ale do poly w retopo. Można użyć w co prawda creative polygon tooli i apendet polygon tooli ale to strasznie wolne, bo muszę na każdy apendet 3. razy kliknąć.
Napisano 2 Marzec 201312 l No to nie umiem Ci doradzić. Wiesz nie wiem o co dokładnie ci chodzi ale nie dzialaloby to jakbys np. z tych krzywych zrobil sobie tymczasowego nurbasa przez loft i na nim dzialal z quad-draw, tylko ze tez pewnie roboty było z konwertowaniem nurbs do poly, później retopo. Swoja droga pracowales z NEX-em i z Diament? Co jest lepsze? Bo zastanawiam się wlasnie nad kupnem ktoregos z nich.
Napisano 2 Marzec 201312 l Autor Diamentem nie bardzo ale bardzo fajnie funkcje wyglądają. A NEX jest czasem bardzo fajny ale ani maykowego bavela nie naprawia a program często sie przez niego sypie. Przynajmniej u mnie. Co do metody o, której mówisz to samo osiągne tworząc geo i snapując vertexy do krzywych. No nic pozostaje kiedyś samemu spróbować napisać coś takiego :P Kieeeedyś...
Napisano 2 Marzec 201312 l Heh, to jak napiszesz to daj znac :))). Tak bardziej zainteresowal mnie Diament z jego Brush Based Modeling i opcjami UV, chociaż maya nie stoi z UV-kami zle. A co do Twojego problemu to może ktoś się jeszcze odezwie z jakims skryptem. Pozdrawiam.