jopa Napisano 4 Marzec 2013 Napisano 4 Marzec 2013 (edytowane) ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... Edytowane 23 Kwiecień 2013 przez jopa
legomir Napisano 4 Marzec 2013 Napisano 4 Marzec 2013 Książki do animacji? Lepiej obejrzyj videoututki przede wszystkim o 12 zasadach animacji i raczej unikaj polskiego, bo nie tędy droga(materiały właściwie do wszystkiego są głównie po ang. więc przez naukę początków po pl będziesz musiał wszystkiego uczyć się 2. raz właściwie od nowa). Poza obserwuj ludzi i ćwicz, ćwicz, ćwicz ;) Btw. jeśli używasz Maxa i zależy Ci tylko na animacji to polecałbym bym zmienić soft na May'e albo SI dlatego, że z tego co wiem Max jest średnio przystosowany do animacji, a poza tym większość animatorów pracuje na Mayce albo Softimage właśnie(chociaż chyba z 90% na tym 1. :P )
pecet Napisano 5 Marzec 2013 Napisano 5 Marzec 2013 Mam czaraną księgę animatora i chyba ani razu nie była mi przydatna, ciężko się to czyta bo jakoś 'sztywnie' przetłumaczona, poza tym trochę przeterminowana jeżeli się używa nowszych wersji programu. Szybciej rozwiązywałem problemy szukając na forach czy yt.
jopa Napisano 5 Marzec 2013 Autor Napisano 5 Marzec 2013 (edytowane) ..................... ..................... ..................... ..................... Edytowane 23 Kwiecień 2013 przez jopa
Rekomendowane odpowiedzi