max_1989 Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Czesc wszystkim, mierze sie z niecodziennym problemem i szukam rozwiazania. Otoz mam dwie stacje robocze, Pierwsza silna stacja z kiepskim internetem, i pelnymi prawami administratora. Druga przecietny laptop z szybkim internetem bez praw administratora. Zadanie polega na przekazywaniu obrazu z ekranu silnej stacji roboczej na laptopa a nastepnie streaming tego obrazu poprzez internet (tutaj juz mam zainstalowana aplikacje do tych celow). Czy jest to realne do wykonania? ----- Odpowiadajac na pytania jakie moga sie pojawic w glowie. Niestety nie moge podlaczyc szybkiego internetu do silnej stacji roboczej. Bede bardzo wdzieczny za pomoc, Pozdrawiam, Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Ja uzywam vnc ale przez jeden router. Niemniej jak użyjesz niskich ustawień lub wysokiej kompresji to moze zadziałać. Ale płynnie nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzumakishadow Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Jeśli jest to w obrębie sieci lokalnej i oba kompy są na win(nie jestem pewien czy zadziala np. winXp->win7 natomiast win7>winXp dziala ok) to spróbuj za pomocą narzędzia wbudowanego "Podłączanie pulpitu zdalnego". Audio i video śmiga nieporównywalnie lepiej niż np. teamviewer. aha, komp do którego się podłączasz musi mieć hasło (w każdym razie nie wgłebiałęm się czy można to obejść" Aj, doczytalem, ze to przez intrnety w domysle, dalsze odleglosci. Choc z drugiej strony, moze podziala dobrze, zawsze co wbudowane to wbudowane.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi