mbudzko Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 (edytowane) Cześć, wrzucam wizualizacje małego budynku w trzech opcjach, koncepcja moja, wizualizacje również. Cel - opanowanie post produkcji przy użyciu render elements. Przyjemnego oglądania. wariant 1: wariant 2: wariant 3: Komentarze mile widziane. Edytowane 22 Maj 2013 przez mbudzko
shadowsexpe Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Klimat na pierwszym i ostatnim ujęciu bardzo fajny, Chodnik kładzie wizualizacje za dużo go a na dodatek optycznie jest płaski warto by go zrobić dispacementem, liście mają za mocną saturacje i wyglądają jak by lewitowały, trawka wygląda jak ta stosowana kiedyś w kolejkach PIKO do makiet ;)
elektroviz Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 1-szy wariant chyba najbardziej mi przypadł do gustu. Pozostałe są nieco nielogicznie rozwiązane - tu pionowa artykulacja, a gdzieś belki pod kątem (skratowania)... (jak w drugim wariancie) W 3-cim trochę masz za daleko ujęcie, żeby ocenić co to za materiał jest na przylepionej fasadzie, która o dziwo! trzyma się powietrza - brakuje jakiegoś systemu mocującego go - to nieco zmieni wyrazistość pionowego podziału fasady . .. ;)
mbudzko Napisano 19 Marzec 2013 Autor Napisano 19 Marzec 2013 Co do opini apropos skratowania się nie zgadzam, dodaje industrialnego charakteru, ma się wyróżniać na tle ortogonalnego układu okien. W 3 -cim rzeczywiście zabrakło konstrukcji wsporczej, ale to jest koncepcja, a nie projekt wykonawczy - chodziło o przekazanie idei. Powyższe w kwestii wyjaśnienia niedostatków. Tak czy owak jestem wdzięczny z życzliwą krytykę.
Rekomendowane odpowiedzi