Napisano 19 Marzec 201312 l dawno sie nie bawilem maxem i zapomnialem... jak to jest kiedy importuje sie .obj lub fbx i chce, zeby sciany byly "hard edge"? Po prostu, sciany chcialem zaimportowac, zeby proste byly :-)
Napisano 19 Marzec 201312 l Cześć. Nie wiem czy do końca dobrze Cię rozumiem, jeżeli chodzi Ci o uzyskanie czegoś takiego jak na środkowej kulce zamiast wygładzenia jak na ostatniej: Wrzuć modyfikator "smooth", wybierz auto smooth i zaznacz granicę działania (threshold) na 0, wtedy całość będzie bez wygładzenia. To samo możesz zrobić z poziomu Editable Poly, tam też masz zakładkę ze smooth grupami. Zrób tak, jak Ci wygodniej. :) Pozdrawiam.
Napisano 19 Marzec 201312 l dzieki, prawdopodobnie o to :-) a jak masz jeszcze chwilke, to podpowiedz mi, jaki jest naturalny dla oka focal length... ja ustawiam 24, przy film gate 36 i wydaje sie w miare naturalny. Chodzi mi o to, zeby odwzorowac jak najwierniej odczucie naturalnej wielkosci, a nie wydluzac, czy zmniejszac pomieszczenie.
Napisano 19 Marzec 201312 l Co do ogniskowej bardzo ciężko mi powiedzieć, myślę że ktoś ogarnięty w wizualizacjach lepiej Ci pomoże. Ale w fotografii najlepiej oddające obraz widziany przez ludzkie oko są obiektywy "standardowe": http://pl.wikipedia.org/wiki/Obiektyw_standardowy Jeżeli nie wszystko udaje się objąć, pamiętaj że masz opcję wystawienia kamery poza pomieszczenie i bawienie się clippingiem :)