How high Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Mam problem. Zaimportowałem sobie jeden pliczek z obiektem, będący w rozszerzeniu FBX, posiadający na sobie krótką animację. Animacja się wczytuje, tekstury również, tylko dlaczego nie widać ich w przeglądarce materiałów? Chciałem podmienić tekstury i je wyedytować by były dokładniejsze, jednak nic w materials editor nie widzę. Czy to ja coś robię źle czy to wina programu? Może ktoś pomóc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Możesz materiał pobrać z modelu kroplomierzem i potem go edytować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
How high Napisano 31 Marzec 2013 Autor Share Napisano 31 Marzec 2013 A jak go potem z powrotem tam wsadzić żeby było poprawnie? Detali jest bardzo dużo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Nie musisz nic "wsadzać". Materiał cały czas jest na modelu. Jeżeli podmienisz teksturę w materiale (w edytorze) to w automacie pojawi się ona na modelu. Jeżeli chcesz widzieć materiał w oknie maxa musisz w edytorze materiałów włączyć "show shaded material in viewport" (taka ikona z szachownicą) oraz w viewporcie ustawić sposób wyświetlania na realistic, shaded lub hidden line. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
How high Napisano 1 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2013 Dziękuję, po użyciu pipety-kroplomierza w oknie material editor pokazał się multi-sub object (jakoś tak) i mogłem bez przeszkód podmienić tekstury. Jeszcze raz dzięki i życzę owocnej pracy, a także rychłego nadejścia lata, bo na wiosnę nie ma co czekać :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi