Napisano 9 Kwiecień 201311 l Czy ktoś ma skrypt to umieszczenia tagów na Layoutcie. Link nie działa a właściciel bloku nie odpowiada mi na maila. http://www.vrayenginestudio.com/2011/12/optymalizacja-layoutu-pod-vrayforc4d_27.html Byłbym wdzięczny za pomoc.
Napisano 9 Kwiecień 201311 l Dla scislosci to nie jest skrypt tylko paleta i nie tagi tylko ikonki do komend. W C4d jest to latwe nieslychanie.Klikasz prawym na dowolna palete,druga komenda od dolu to Customize Palettes(ew. mozesz to znalezc w Window-Customize).Klikasz to,rozwinie Ci sie alfabetyczna lista komend.Na gorze po lewej masz guzik "New palette",jak go klikniesz,uzyskasz pusta palete,na ktora mozesz sobie poprzeciagac ikonki komend z dowolnych innych palet,badz z managera.Jak juz Ci sie bedzie podobac,mozesz kliknac na nia prawym,znalezc "Save palette as",zapisac i przywolywac przez "Load palette".Albo lapiac za dziwny podwojny kropkowany pasek mozesz ja sobie zadokowac gdzie chcesz,a layout zapisac przez Window-Customization-Save layout as.
Napisano 9 Kwiecień 201311 l Autor ... wiem jak dostosować Layout i już to zrobiłem problem w tym że tych jak mówisz ikonek nie można sobie tak po prostu umieścić w palecie ;) [ATTACH=CONFIG]90064[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]90064[/ATTACH]
Napisano 9 Kwiecień 201311 l Mozna.Gubisz sie w jakis drobnych szczegolikach.Zlap za ikonke-nie za tekst.Zwroc uwage,czy masz edit palettes zaznaczone.Przeciagnij nie na srodek palety,tylko obok tego paseczka w lewym gornym rogu.Znaczek kursora powinien sie zmienic na kwadracik.;)
Napisano 9 Kwiecień 201311 l Autor ...bardzo chętnie zobaczę filmik jak ty to robisz bo u mnie to nie działa :D
Napisano 9 Kwiecień 201311 l .....filmiku to Ci raczej nie zrobie(a na pewno nie predzej jak poznym wieczorem),ale prosze bardzo,skype moj zimnysopot,wlasnie go wlaczam,moge wspoldzielic z Toba ekran przez chwile i pokazac Ci. Mozesz jeszcze sprobowac przedtem-gdyz to latwiejsze nieco-odlaczyc jakas gotowa palete(PPM-undock palette) i powrzucac te ikonki pomiedzy juz istniejace,a potem niepotrzebne usunac przy pomocy dwukliku(wszystko w trybie edit palettes oczywiscie).
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Link nie działa a właściciel bloku nie odpowiada mi na maila. Żeby właściciel odpowiedział, trzeba napisać o tym w komentarzu pod danym tematem. Pozdrawiam @właściciel ;)