Gość MAGG Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 Witajcie, Chcę zrobić ścianę szklaną z nadrukowanym wzorem. Mam dobrze renderujący się vray material "szkło" i mam przygotowanego jpega z czarnym wzorem, który chcę umieścić na szklanej ścianie. Nie wiem jak to zrobić. Tutoriale i wątki, które tutaj znalazłam niestety nie pomagają mi... Proszę o pomoc i w miarę możliwości dość łopatologiczne wytłumaczenie, bo słabo znam 3dmaxa i vraya. Docelowo chciałabym, żeby wzory składały się z plam różnych (bladych, prześwitujących) kolorów, czyli mogę przygotować kolorowego jpega i chciałabym nałożyć go na szkło, ale tak, żeby wciąż był to materiał transparentny. Jedynie czarne kreski powinny być nieprzezierne. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Mam maxa 2009 i vray 1.5
Dynamico Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 Musisz zrobić jeszcze mapę, którą wkleisz do slotu refract. Mapa musi odpowiadać nadrukowi - czarny kolor nieprzeźroczyste (tam będzie widać Twój nadruk) biały kolor szkło.
Rekomendowane odpowiedzi