MAGG Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Witajcie, Chcę zrobić ścianę szklaną z nadrukowanym wzorem. Mam dobrze renderujący się vray material "szkło" i mam przygotowanego jpega z czarnym wzorem, który chcę umieścić na szklanej ścianie. Nie wiem jak to zrobić. Tutoriale i wątki, które tutaj znalazłam niestety nie pomagają mi... Proszę o pomoc i w miarę możliwości dość łopatologiczne wytłumaczenie, bo słabo znam 3dmaxa i vraya. Docelowo chciałabym, żeby wzory składały się z plam różnych (bladych, prześwitujących) kolorów, czyli mogę przygotować kolorowego jpega i chciałabym nałożyć go na szkło, ale tak, żeby wciąż był to materiał transparentny. Jedynie czarne kreski powinny być nieprzezierne. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Mam maxa 2009 i vray 1.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dynamico Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Musisz zrobić jeszcze mapę, którą wkleisz do slotu refract. Mapa musi odpowiadać nadrukowi - czarny kolor nieprzeźroczyste (tam będzie widać Twój nadruk) biały kolor szkło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts