Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Chciałbym sie podzielic z Wami projektem, ktory stworzylismy wspolnie w ArsThanea dla naszej grupy SYZYGY.

Koncept - Patryk Habryn i Krzysztof Rosłan

Modele i sculpt - Daniel Komuda

Model tabletu - Anna Mierzejewska

Lighting , Shadery i rendering - ja ;)

Retusz - Karol Klonowski i Karol Kołodziński

Wszystko pod czujnym okiem Pioniera ; )

Soft: 3dsMax, Modo, Vray, HDRiLightStudio, Zbrush, Photoshop

Client: Syzygy Group

CEO: Marco Seiler

Creative Production Studio: Ars Thanea

Executive Creative Director: Peter Jaworowski

Art Director: Peter Jaworowski, Karol Kolodzinski

Lead 3D Artist: Piotr Kolus

3D Artists: Piotr Nowacki, Daniel Komuda, Anna Mierzejewska

Digital Artists: Karol Klonowski, Karol Kolodzinski

Concept Artists: Patryk Habryn, Krzysztof Roslan

Production Director: Marcin Molski

Dzieki !

01.jpg

Detal:

03.jpg

04.jpg

05.jpg

Podglad z HDRi Light Studio (v4)

06.jpg

Koncept:

07.jpg

Edytowane przez velendil
  • Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To trzeba Wam przyznać, macie świetne wyczucie, styl, estetyka. Naprawdę dobre. Bardzo lubie jak z takich teoretycznie prostych rzeczy powstaje cos takiego.

Napisano

Bardzo fajne :) Zawsze ciekawiło mnie jak robić taką niereguralną iatkę która bardzo fajnie i nowocześnie się prezentuje. Jest na to modyfikator czy od początku jest to planowane jak mają rozchodzić się polygony? Chodzi mi o dłonie.

Napisano
Bardzo fajne :) Zawsze ciekawiło mnie jak robić taką niereguralną iatkę która bardzo fajnie i nowocześnie się prezentuje. Jest na to modyfikator czy od początku jest to planowane jak mają rozchodzić się polygony? Chodzi mi o dłonie.

Daniel stworzył lowpolowy model dłoni, w Modo obracał krawędzie aby całość wyglądała jak najlepiej, a następnie tak przygotowany bazowy model przeniosl do ZBrusha i kontynulował tam rzeźbiarską pracę : )

Napisano

Świetna praca!

Super dobrane kolorki, materiały i światło - jest miękko a jednocześnie widać każdą krawędź, ładnie :)

Gdybym miał się czepiać, to nie podoba mi się prawa strona, dokładniej chodzi mi o zielony "początek" dłoni.

Jest jakby z innej techniki, delikatny i na styl wstążki gdzie reszta jest raczej ostra i "trójkątna", dodatkowo ciężko się robi po prawej stronie przez ten zielony duży element. W moim odczuciu pracę można by przyciąć do pierwszego zółtego odłamka.

Oby więcej takich prac na forum.

Pozdrawiam

Michał

Napisano

Jasne :)

To była taka drobna uwaga.

Mam jedno pytanie. Ile mniej więcej zajmuje taki projekt?

Domyślam się, że koncept/kontakt z klientem/ itp. w to trzeba wliczyć, ale gdybyś mógł to uśrednić lub rozbić na poszczególne etapy.

Dzięki, pozdrawiam.

Napisano

Najbardziej podobalby mi się obrazek czarnobialy, jak z poglądu HDRI, jaki podales. Jakos koli mnie w oczy ten nadmiar zieleni. Wersja czarnobiala z odpowiednim tlem, bylaby klimatyczna i nasuwała surrealistyczny charakter. Ta cukierkowa zielen i żółć jakoc sciaga na siebie etykiete populistycznych plakatow reklamowych, co nie przeczy świetnemu pomysłowi i dobrej kompozycji. Tak czy tak gratulacje udanego projektu.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności