Napisano 23 Kwiecień 201311 l Witam, Chciałbym sie podzielic z Wami projektem, ktory stworzylismy wspolnie w ArsThanea dla naszej grupy SYZYGY. Koncept - Patryk Habryn i Krzysztof Rosłan Modele i sculpt - Daniel Komuda Model tabletu - Anna Mierzejewska Lighting , Shadery i rendering - ja ;) Retusz - Karol Klonowski i Karol Kołodziński Wszystko pod czujnym okiem Pioniera ; ) Soft: 3dsMax, Modo, Vray, HDRiLightStudio, Zbrush, Photoshop Client: Syzygy Group CEO: Marco Seiler Creative Production Studio: Ars Thanea Executive Creative Director: Peter Jaworowski Art Director: Peter Jaworowski, Karol Kolodzinski Lead 3D Artist: Piotr Kolus 3D Artists: Piotr Nowacki, Daniel Komuda, Anna Mierzejewska Digital Artists: Karol Klonowski, Karol Kolodzinski Concept Artists: Patryk Habryn, Krzysztof Roslan Production Director: Marcin Molski Dzieki ! Detal: Podglad z HDRi Light Studio (v4) Koncept: Edytowane 24 Kwiecień 201311 l przez velendil
Napisano 23 Kwiecień 201311 l To trzeba Wam przyznać, macie świetne wyczucie, styl, estetyka. Naprawdę dobre. Bardzo lubie jak z takich teoretycznie prostych rzeczy powstaje cos takiego.
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Bardzo fajne :) Zawsze ciekawiło mnie jak robić taką niereguralną iatkę która bardzo fajnie i nowocześnie się prezentuje. Jest na to modyfikator czy od początku jest to planowane jak mają rozchodzić się polygony? Chodzi mi o dłonie.
Napisano 24 Kwiecień 201311 l Autor Bardzo fajne :) Zawsze ciekawiło mnie jak robić taką niereguralną iatkę która bardzo fajnie i nowocześnie się prezentuje. Jest na to modyfikator czy od początku jest to planowane jak mają rozchodzić się polygony? Chodzi mi o dłonie. Daniel stworzył lowpolowy model dłoni, w Modo obracał krawędzie aby całość wyglądała jak najlepiej, a następnie tak przygotowany bazowy model przeniosl do ZBrusha i kontynulował tam rzeźbiarską pracę : )
Napisano 24 Kwiecień 201311 l Świetna praca! Super dobrane kolorki, materiały i światło - jest miękko a jednocześnie widać każdą krawędź, ładnie :) Gdybym miał się czepiać, to nie podoba mi się prawa strona, dokładniej chodzi mi o zielony "początek" dłoni. Jest jakby z innej techniki, delikatny i na styl wstążki gdzie reszta jest raczej ostra i "trójkątna", dodatkowo ciężko się robi po prawej stronie przez ten zielony duży element. W moim odczuciu pracę można by przyciąć do pierwszego zółtego odłamka. Oby więcej takich prac na forum. Pozdrawiam Michał
Napisano 27 Kwiecień 201311 l Autor Dzieki, musielismy dodac prawą stronę ze wzgledu na format broszury, to co jest samym 3D widac na screenie z Hdrilight Studio :) Pozdrawiam !
Napisano 30 Kwiecień 201311 l Jasne :) To była taka drobna uwaga. Mam jedno pytanie. Ile mniej więcej zajmuje taki projekt? Domyślam się, że koncept/kontakt z klientem/ itp. w to trzeba wliczyć, ale gdybyś mógł to uśrednić lub rozbić na poszczególne etapy. Dzięki, pozdrawiam.
Napisano 30 Kwiecień 201311 l Najbardziej podobalby mi się obrazek czarnobialy, jak z poglądu HDRI, jaki podales. Jakos koli mnie w oczy ten nadmiar zieleni. Wersja czarnobiala z odpowiednim tlem, bylaby klimatyczna i nasuwała surrealistyczny charakter. Ta cukierkowa zielen i żółć jakoc sciaga na siebie etykiete populistycznych plakatow reklamowych, co nie przeczy świetnemu pomysłowi i dobrej kompozycji. Tak czy tak gratulacje udanego projektu.